Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçedeki kadınların Hanım Konakları, Meslek Edindirme Kursları (CAMEK) ve Genç İş Kadını İstihdamı Projesi kapsamındaki mesleki eğitimlere büyük bir ilgiyle katıldığını belirterek, “Hanım kardeşlerimiz üretimde söz sahibi oluyor” dedi. 

İSTİDAMA KATKI SUNUYOR

Başkan Sandıkçı’nın kadınların mesleki istihdamına yönelik ilçede hayata geçirdiği projeler göz dolduruyor İlçedeki kadınların istihdamına yönelik sertifikalı mesleki eğitimlerin yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden Başkan Sandıkçı, "4.5 yılda 3 bin 730 hanım kardeşimize sertifikalı mesleki eğitimi verdik" diye konuştu. 

İŞ GARANTİLİ EĞİTİMLER

Canik’te düzenledikleri eğitimler sonucunda meslek sahibi olan kadınların farklı sektörlerde nitelikli personel olarak istihdam imkânı bulduğunu belirten Başkan Sandıkçı, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren nitelikli personel yetiştirmeye ve mesleki istihdama katkı sunmaya yönelik çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz. İlçemizde sertifikalı mesleki eğitimlerle buluşturduğumuz hanım kardeşlerimiz, nitelikli personel olarak farklı sektörlerde iş hayatına başlıyor, kendine ait işletmeler kuruyor ve üretimde söz sahibi oluyor. Hanım kardeşlerimiz, CAMEK’te, Hanım Konaklarımızda yer alan atölyelerimizde, Genç İş Kadını İstihdamı Projemiz ve mesleki istihdama yönelik seçkin projelerimizde, uygulamalı bir şekilde mesleki eğitim alırken, iş yerlerindeki çalışma ortamını ve kullanılan makineleri deneyimliyor, üretimin tüm süreçlerini uygulamalı ve teorik olarak öğreniyor. 4.5 yılda 3 bin 730 hanım kardeşimize sertifikalı mesleki eğitim verdik. İlçemize kazandırdığımız projelerimizle hanım kardeşlerimizi mesleki eğitimlerle buluşturmaya ve istihdama katkı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

Kanal S Ana Haber 20 Mayıs Pazartesi Kanal S Ana Haber 20 Mayıs Pazartesi

ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.