Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 10 ilde büyük yıkım yaşandı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği, 20 binden fazla kişinin yaralandığı depremlerde arama-kurtarma ekiplerinin zamanla yarışı sürüyor. Elverişsiz hava şartlarına rağmen güçlükle yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında zaman zaman sevindirici haberler geliyor

CANİK'TEN GİDEN EKİPLER SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş merkezli 10 ili yıkan depremin ardından seferber olan Canik Belediye ekipleri arama kurtarma çalışmalarına katılıyor. Ekipler, enkaz altında kalan bir vatandaş için seferber oldu.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

CANİK BELEDİYESİ'NDEN 2 KİŞİ ÇALIŞMALARA DESTEK VERİYOR

Canik Belediyesinden Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine giden 2 kişilik arama kurtarma ekibi de çalışmalara destek veriyor.

"BOYNUMDA BİR ŞEY YOK"

Ekipler, yıkılan binanın enkazından 36 saat sonra bir kişiyi sağ olarak çıkardı. Kurtarma ekiplerinin boyunluk takmak istemesi üzerine depremzede, "Boynumda bir şey yok" diye cevap verdi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Kurtarma ekiplerinin "Geçmiş olsun Mehmet amca" sözlerinin ardından depremzedenin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

TEDAVİ ALTINA ALINDI

Sağlık ekiplerine teslim edilen yaralı, tedavi için hastaneye kaldırıldı.

sandikci ic 602

BAŞKAN SANDIKÇI'DAN ÇAĞRI

Öte yandan destek çağrısında bulunan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, "Canik'ten Yardım Çağrısı Deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım etmek üzere Canik Belediyesi'ne gelen malzemeleri AFAD’a teslim etmek için belediyemizin önünde çadırımız hazır.Vatandaşlarımıza yardım etmek için sizleri de dayanışmaya çağırıyoruz." ifadelerini kullandı

WhatsApp Image 2023-02-08 at 13.18.16

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.