Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede milli değerlerin bilincinde, manevi yönleri kuvvetli nesilleri yetiştirmeye devam ettiklerini ifade etti. Canik Belediyesi ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Canik Gençliği Ecdadın İzinde’ adlı kompozisyon yarışmasında derece elde eden öğrencilere ödüllerini takdim eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik’teki tüm 12. sınıf öğrencilerimizi şehitler diyarı Çanakkale’yle buluşturduk” ifadelerini kullandı.  

"CANİKTE MİLLİ VE MANEVİ YÖNLERİ GÜÇLÜ NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ"

‘Canikli Gençler Ecdadın İzinde’ projesiyle ilçedeki tüm 12. sınıf öğrencilerine Çanakkale ziyaret programı hediye ettiklerini belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik’imizde çocuklarımızın ve gençlerimizin tarihimizi ve kültürümüzü öğrenmeleri ve bu bilgilerini daha da kuvvetlendirmek için projeler düzenliyoruz. Canikli Gençler Ecdadın İzinde projemizle ilçemizdeki tüm 12. Sınıf öğrencilerini şüheda diyarı Çanakkale ile buluşturduk. Öğrencilerimizin, Çanakkale’de yer alan tarihi alanlarda rehberler eşliğinde inceleme yapmalarına imkân sunduk. Gençlerimizin, aziz şehitlerimizin bu toprakların kurtuluşunda verdiği destansı mücadeleyi daha iyi anlamlandırmalarını sağladık. Milli ve manevi değerler yüklü programlarımızla nesillerimizi ihya etmeye devam ediyoruz. Canik’te milli ve manevi yönleri güçlü nesiller yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu. 

Türkiye'nin en değerli 2. hazinesi Samsun'da Türkiye'nin en değerli 2. hazinesi Samsun'da

PROGRAMA BİRÇOK İSİM KATILDI

Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa, Canik Kaymakamı Vehbi Bakır,   Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yarışmada, Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencisi Sıla Pısıl birinci, Canik Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Kesler ikinci, Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencisi Özcan Konaçoğlu üçüncü oldu

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.