Avrupa'da bazı ülkeler çalışma saatlerinin düzenlenmesi için pilot uygulama başlattı. Mesai saatlerinin düzenleme Türkiye'nin de gündeminde zaman zaman yer alıyor.

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜŞÜYOR MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Manisa'da gerçekleştirilen 'İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi' bölge toplantısında, çalışma saatlerinin düşürüleceği yönünde yapılan haberler üzerine bir açıklamada bulundu.

Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? Müsavat Dervişoğlu kimdir? İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?

Söz konusu iddiaların kendileri dışında çıkan yorum ve haberlerden kaynaklandığını ifade eden Bakan Işıkhan, "Türkiye Yüzyılına yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim" dedi.

MESAİ SAATLERİ KISALACAK MI?

Gazete Oksijen'de yer alan habere göre, Bakan Vedat Işıkhan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Son günlerde çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabii ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz. Devamında ise Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim. Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.