Ankara’da ASFED tarafından düzenlenen ve Kanal S ekranlarından da canlı olarak yayınlanan Samsun Gençlik Buluşması’na siyasiler, bürokratlar, akademisyenler ve belediye başkanları ile binlerce vatandaş katıldı. 

DÜNYAYA TANITILACAK 

Ankara'da, Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) tarafından Samsun gecesi düzenlendi. Gecede Haluk Levent ve Volkan Aslan sahne aldı. Gecede, gençlerin yarıştığı resim, şiir ve fotoğraf yarışmasında katılımcıların eserleri sergilendi. Yöresel dans gösterisi düzenlendi. Gecede konuşan ASFED Başkanı Yılmaz şunları söyledi: “ASFED bir yönetim hareketidir. Biz kendimize şu ilkeleri rehber edindik. Bu harekette önce 'ben' diye bir şey yoktur, 'biz' vardır. Bu hareket önce Samsun ilkesi ile hareket eder. Bu hareket milletin manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlıdır. İşte bu anlayışla kuruluşumuzdan bu yana eğitimden kültüre, sanattan spora birçok dalda faaliyete hep birlikte imza attık. Bize neden ASFED’i kurudunuz, diye soruyorlar. Bu kardeşiniz 11 yaşında Samsun’dan Ankara’ya gelmiş, 14 yaşında babasını bir trafik kazasında kaybetmiş, 2 gün geçmesine rağmen cenazesine ulaşamamıştı. Yanında kimsesi yoktu. İşte biz bu hikayeden ders alarak kimsesizlerin kimsesi olmak için yola çıktık. İşte o gün kardeşiniz 'Hiçbir Samsunlu kendini yalnız hissetmeyecek' diye bir söz verdi. Biz inanıyoruz ki bu salondaki gençlerin arasından adını tarihe yazdıracak nice isimler çıkacaktır. Biz inanıyoruz ki bu salondan yeni dünya liderleri çıkacak ve onlar yeni dünyayı inşa edecektir. Gençler gözbebeğimizdir diyerek onlar için burs sağladık. Sosyal yardımlaşma ile sadece Samsun’a değil ülkemizin her yanına elimizi uzattık. Ankara’ya gelen her Samsunluya ev sahipliği yaptık. Bugün burada Samsun’un şiir kitabını biz yazacağız. Samsun’un fotoğraf albümünü biz oluşturacağız. Samsun'un en güzel resimlerini biz sergileyeceğiz. Hep birlikte Samsunu dünyaya tanıtacağız.” 

KANAL S'YE ÖZEL AÇIKLAMALAR

Ayrıca Kanal S ekranlarında canlı olarak yayınlanan organizasyonda siyasetçiler, bürokratlar ve belediye başkanları da gazeteci Barış İpek'in konuğu oldu. İpek 'in sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Mevzuat İnceleme ve Yayın Daire Başkanı Bekir Keleş, "Bu organizasyondaki amacımız ASFED olarak, Ankarada, Samsun ve civar illerimizdeki Samsunluları, Samsunlu gençleri bir araya getirmek. Birlik beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirmekti. 19 Mayıs ruhunu ortaya koymaktı. Organizasyonda emeği geçen ASFED yönetimi ve herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. MHP Samsun İl Başkanı Osman Kandıra ise organizasyonun önemine değinerek şunları söyledi: "Genç iş adamları yetiştirme anlamında, gençlerin özellikle burada öne çıkışını, bir arada oluşunu ayrıca çok büyük bir sevinçle karşılıyorum. Çok hoş bir buluşma, çok güzel bir kucaklaşma oldu. Bunların devamını dileriz. Ayrıca Samsunda da bu tür etkinlikler düzenlenirse bizim de buna bir katkı, sevinç ve katılımlarımız olur. Ülkemizin genç işadamlarının teşviki ve moral motivasyon anlamında çok güzel etkiler doğuracağına inanıyorum." Ayrıca, MHP MYK Üyesi ve eski Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı,  MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı, MHP'li meclis üyesi Aykut Çepni, eski MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak da organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. 

DOYASIYA EĞLENDİLER 

Programda resim, şiir ve fotoğraf alanında düzenlenen yarışmada dereceye girenlerin ödülleri takdim edildi. Ödül törenin ardından olan sosyal medya fenomeni Fevzi Kaan Türker sahne aldı. Türker’in ardından Volkan Arslan sahneye çıktı. Yöresel şarkılar söyleyen Volkan Arslan’a sahnede dans ekibi de eşlik etti. Gecede sahneye son çıkan isim ise ünlü sanatçı Haluk Levent oldu. Haluk Levent, etkinlik sırasında sahneden inerek yaşlı ve engelli vatandaşlarla dans etti.

YOĞUN KATILIM OLDU

Programa ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı, KAVSİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Pişkin, Sevdamız Samsun Platformu Başkanı Nuri Seven, siyasiler, bürokratlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İşte 'Büyük Samsun Gençlik Buluşması' etkinliğinden kareler;

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.