Türkiye yerel seçimler için sandık başına gidiyor. Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak zorunludur. Ancak oy kullanmayan seçmenlere uygulanacak cezalar belirli kurallara tabidir.

Oy Kullanma Aa 1662556

Hesaplarınızı kontrol edin! Destek ödemeleri yatırılıyor Hesaplarınızı kontrol edin! Destek ödemeleri yatırılıyor

SEÇİMLERDE OY KULLANMAK ZORUNLU

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesine göre, seçimlerde oy kullanmak yasal bir zorunluluktur. YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanmaktadır.

Arti Para Nedir Taksitli Arti Para Nasil Kullanilir

300 TL PARA CEZASI

Oy kullanmama cezası, 2023 genel seçimlerinde 300 TL olarak belirlenmişti. 2024 yerel seçimlerinde de oy kullanmama cezasının 300 lira olarak devam edeceği öğrenildi.

Bu doğrultuda 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Oy kullanmayan seçmene ceza tebligatı gönderiliyor ve ödeme işlemleri Maliye Bakanlığı ya da PTT gibi kurumlar üzerinden yapıldığı biliniyor.

KİMLER SEÇİMLERDE OY KULLANAMAZ?

Kamu hizmetlerinden yasaklı olanlar, onbaşılar ve kıta çavuşları ile askeri öğrenciler, Silah altında bulunan erler, Taksirli suçlar dışında, kasıtlı suçlardan cezaevinde bulunan hükümlüler 31 Mart'ta oy kullanamayacak.

Kamusonhaber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.