Ramazan ayı deyince akla ilk gelenlerden biri hurma oluyor. Hem lezzetli hem sağlık için faydalı olan hurmanın kendisi kadar çekirdeği de şifa deposu çıktı. Öyle ki hurma çekirdeği böbrek, karaciğer ve kalp hastalıklarına karşı koruma sağlarken, cilt ile saç sorunlarına da iyi geliyor. İşte, hurma çekirdeğinin bilinmeyen faydaları…

HURMA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI

Milyonlarca kişiye kira yardımı müjdesi! Detaylar belli oldu Milyonlarca kişiye kira yardımı müjdesi! Detaylar belli oldu

Böbrek ve karaciğer koruması sağlıyor: Hurmanın çekirdeği karaciğer ve böbreği korur aynı zamanda toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Böbrek taşının düşmesine de yardımcı olan hurma çekirdeği, safra taşı tedavisinde de etkilidir.

Kalbe şifa oluyor: Hurma ve hurma çekirdeğinin en bilinen faydası kalp hastalıklarına iyi gelmesidir. Sad İbn-i Ebi Vakkas hasta olduğu zaman Peygamberimiz Hazreti Muhammet hasta ziyaretine gider. Ebî Vakkas "Mübarek ellerini göğsüme koydu. Hatta ben mübarek elinin soğukluğunu kalbimde hissettim. Sonra 'Sen kalp hastalığına yakalanmışsın! Sakif'in kardeşi Haris İbn-i Kelede'ye git. Tedavi ol. O tabib birisidir. Medine'nin Acve hurmasından yedi tane alsın, onları çekirdekleri ile beraber dövsün (öğütsün) sonra onu süt ile yağ ile sulandırarak sana yedirsin' dedi. Son bu hastalıktan kurtuldum" diye buyurmuştur.

Diyabeti iyileştiriyor: Hurmanın çekirdeği kan şekeri ile diyabet gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Yapılan araştırmalar, hurma çekirdeğinin karaciğer ile böbrekte erken diyabetik komplikasyonlara karşı koruyucu özelliği olduğunu ortaya koymuştur.

Enfeksiyonu bitiriyor: Hurma çekirdeği özellikle mevsim geçişlerinde kendini gösteren enfeksiyona karşı koruma sağlıyor. Patojenik virüslere karşı antiviral koruyucu görevi görür. Pek çok viral enfeksiyon tipinin tedavi edilmesi ve önlenmesinde de önemli bir rolü vardır.

Cildi yeniliyor: Hurma çekirdeği içerisindeki mineraller sayesinde cilt hücrelerini yeniler, genç ve sağlıklı görünüm sağlar. Özellikle ciltte stresten dolayı oluşan bozuklukları onarırken, ciltte leke oluşmasını önler.

Saç dökülmesini önlüyor: Hurma çekirdeğinin bir diğer faydası ise saç ve saç derisinedir. Saç dökülmesi ve çabuk kırılan güçsüz saçları olanların aradığı çözüm hurma çekirdeğinde yatıyor. Hurma çekirdeği yağı, yüksek miktarda omega-6 yağ asitleri bulundurmasından dolayı saç derisini besler. Kepek sorununu hızlıca çözen hurma çekirdeği yağı amino asit ve B2 vitamini açısından çok zengindir. İçerdiği mineral ve vitaminler sayesinde saçları güçlendirir ve nemli bir görünüm sağlar.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.