Diş sağlığı hem konuşmamız hem de sağlığımız için büyük önem taşımakta. Fakat dişlerin çürümesine ve kırılıp düşmesine sebep olan birçok yanlış davranış bilinmiyor. Diş doktorları, diş sağlığımızı bozan ve sıkça yaptığımız hataları anlattı.

MEYVE SUYU

Meyve suyu içmenin sindirime iyi geldiğini söyleyenler var. Ama uzmanlar, meyve sularının vücudumuza gerekli olan bütün besinleri vermediğini söylüyor.

DİŞLERE BÜYÜK ZARAR VEREBİLİR

Çok fazla ve uzun süre meyve suyu içmek 'dişlerinize büyük zarar verebilir ve ileride sorunlara yol açabilir' uyarısında bulunuyorlar.

Meyve suları içtikten sonra dişlerimize gelen yüksek şeker, diş minemizi zayıflatıp çürüklere sebep olabilir.

Meyve suyu içtikten sonra dişlerimize yapışan bakteriler de diş etlerimizi iltihaplandırıp diş eti hastalığına neden olabilir.

KÖMÜRLÜ DİŞ MACUNU

Bu tür diş macunlarının uzun vadede ne gibi etkileri olacağı henüz bilinmiyor, ama bilinen bir şey var ki, bu çok sert bir madde ve lekeleri giderirken, dişlerinize de zarar veriyor.

DİŞ MİNESİNİ AŞINDIRIYOR

Ayrıca diş minenizi yavaş yavaş aşındırabilir.

Eğer kömürlü diş macunu kullanmak isterseniz, bunu normal florlu diş macununuzla birlikte 'haftada bir ya da iki defa' kullanmanız öneriliyor.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi hem ünlülerin hem de etkili kişilerin tercihi oldu son zamanlarda.

Elmalardaki doğal şekerin fermantasyonuyla ve maya veya bakteri katılarak yapılan elma sirkesi, sindirimi düzenlemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kalp sağlığını iyileştirmek için tavsiye ediliyor.

Araç sahipleri dikkat! Tarih verildi: Çifte indirim geliyor Araç sahipleri dikkat! Tarih verildi: Çifte indirim geliyor

LİMON SUYU

Limon, enfeksiyonlarla mücadele etmemize yardımcı olan çok fazla C vitamini içeriyor.

Limon suyu, sindirime faydalı olduğunu, cildinizi güzelleştirebileceğini ve hatta vücudunuzun yediğiniz gıdalardan demiri daha iyi almasına yardımcı olabileceğini iddia eden araştırmalarla uzun zamandır sağlık ve arınma özellikleriyle tanınıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.