Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, sağlık sorunları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yönlendirmesiyle Ankara’da tedavisine başlanan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in hastanede tedavi olduktan sonra evinde istirahate çekildiğini söyledi.

"ANKARA'YA DAVET EDİLDİ"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nihat Soğuk, meclis toplantısı öncesinde Başkan Demir'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Her gün rutin olarak kendisiyle görüştüklerini ve istişarelerde bulunduklarını belirten Soğuk, “Başkanımız Mustafa Demir, meclisin açılış gününde birtakım sağlık kontrollerini Samsun’daki hastanelerde yaptırdı. Çıkan sonuçlar üzerine Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca kendisini Ankara’ya davet etti. Başkanımızın Ankara’da tedavi süreci başladı. Günlük tedavisi tamamlandıktan sonra Ankara’daki evinde istirahate çekiliyor” dedi. Başkanvekili Nihat Soğuk’un konuşmasının ardından söz alan CHP, MHP, İYİ Parti ve SP grubu başkanvekilleri de Mustafa Demir’e ‘acil şifalar’ dileyerek, bir an önce iyileşerek tekrardan görevinin başına dönmesi temennisinde bulundular.

KREDİ TALEBİ OY ÇOKLUĞUYLA GEÇERLİ

Mecliste ayrıca “Mahalle yolları ile kent içi yolların yapım ve bakımında kullanılmak üzere 100 milyon TL kredi kullanılması teklifi” ve “Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’nde olan 19 bin m2’lik arsanın kaynak oluşturmak amacıyla satılması maddesi” ise oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı. Millet İttifakı üyeleri, bu maddelere seçimlere az bir süre kaldığını gerekçe göstererek ‘ret’ oyu verdiklerini söylediler.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.