BURSASPOR Kulübü geçtiğimiz sezon 'Onun formasını sen al' kampanyasından sonra bugün de örnek bir girişim başlattı ve ilkokul çağındaki öğrencilere yönelik olarak 'Armayı sırtla' projesinin startını verdi. Proje ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin çanta ve kırtasiye malzemelerinin karşılanması hedeflenirken, Yeşil beyazlı yönetim kampanyayı 150 çanta ile başlattı. Bursasporlu iş adamlarından da kampanyaya destek vermeleri istendi.
Bursaspor Kulübü’nün Özlüce Tesisleri’nde yapılan tanıtım toplantısına Bursaspor Kulübü Storelerden Sorumlu Yönetici Ahmet Eraslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya ile Bursaspor Eğitimciler Hareketi Derneği Başkanı Caner Zengin katıldı.
Bursaspor Storelerden Sorumlu yönetici Ahmet Eraslan yaptığı konuşmasında, 'Proje ile ilkokul seviyesindeki çocukların Bursaspor çantası ile okula gitmesi ve şehir bilinci kazanması hedeflenmiştir. Projenin amacında da belirtildiği gibi Bursaspor sevgisinin yeni nesillere benimsetilmesi, Bursaspor markasının şehir bilinci oluşturulmasındaki etkisinin arttırılması, bilinçli taraftar yetiştirilmesi ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olabilmek için bu girişimi başlattık. Burada önceliğimiz dağ yöresindeki çocuklardır. Hem öğrencilerin çanta ihtiyaçlarını karşılamak, hem de Bursaspor’a olan sempatilerini arttırmak hedeflenmiştir" dedi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya, yaptığı konuşmasında, geçen yıl birlikte düzenlenen forma kampanyasının okullarda büyük ilgi topladığına dikkat çekerek, "Bu kampanya özellikle okula yeni başlayacak miniklere Bursaspor sevgisini aşılayacaktır" dedi.
Bursaspor Eğitimciler Hareketi Derneği Başkanı Caner Zengin , "Dernek olarak böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Bursaspor Kulübü, daha önce yaptığımız 'onun formasını sen al' kampanyasından sonra bizim bu projemizi kabul ederek uygulamaya koyması bizleri gururlandırdı" şeklinde konuştu.
ÇANTADA NELER VAR
50 TL karşılığında verilecek olan çantaların içerisinde, kalem kutu ve silgi, kalem traş, boyama kitabı, resim defteri, Bursaspor dergisi, gibi kırtasiye malzemeleri bulunmaktadır. Dağıtım Bursaspor Kulübü ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda olacaktır. Kampanyaya katılan kişi ve kurumlar isterlerse aldıkları çantaların dağıtımını kendileri yapabilirler.