BOĞAZ AĞRISINI 10 DAKİKADA ÇÖZEBİLECEK YÖNTEM

Bulaşıcı hastalıklar uzmanı, turşu salamura suyunun içilmesinin neden boğaz iltihaplarını tedavi etmeye yardımcı olabileceğini paylaştı.

Dr. Linda Yancey, turşu yemenin ve turşu suyu içmenin boğaz ağrısı semptomlarını azaltmanın en iyi yolu olabileceğini söyledi.


Bulaşıcı hastalıklar uzmanı, işin püf noktasının salamuranın özelliklerinde olduğunu söyledi.

Düzenleme yürürlüğe girdi, ekipler sahaya indi! En az 3 bin 400 TL cezası var Düzenleme yürürlüğe girdi, ekipler sahaya indi! En az 3 bin 400 TL cezası var

Şöyle dedi: "Tuz veya şeker gibi dokularımızdaki sıvıdan daha konsantre bir solüsyonu tükettiğimizde, bu, suyu dışarı çekerek iltihabı azaltır."

Dr. Yancey, içindeki tuz nedeniyle salamuranın boğaz ağrısını tedavi etmek için en iyi sonucu verdiğini belirtti.

Şunları söyledi: "Salatalık turşusu, asitleme çözeltisindeki tuz nedeniyle boğaz ağrısına iyi gelir işe yarar."

Ancak uzman, ev yapımı ilacın boğaz ağrısı semptomlarını azaltmak ve tahrişi geçici olarak azaltmak için ideal olduğunu belirtti.

Dr. Yancey, "Bu küçük ve geçici bir müdahale. Yaklaşık 10 ila 15 dakika içinde semptomlarda küçük bir azalma meydana getirecek."

Etkilerin muhtemelen kişiden kişiye değişebileceğini de sözlerine ekledi ve çözümün, en iyi yaklaşımı bulmak için deneme yapılması gereken bir şey olduğunu belirtti.

Dr. Yancey şunları söyledi: "Bu, tıbbi bir müdahaleden ziyade evde uygulanan bir çözümdür, dolayısıyla resmi bir öneri denemez."

Uzman, insanların salamura ve turşuya yönelmeyi düşünürken yine de ne kadar tuz tükettiklerini dikkate almaları gerektiği konusunda ısrar etti.

Uzmanlara göre ortalama bir turşu turşusu günlük sodyum değerinin yüzde 33'ünü içeriyor.

Şekerli çay ve balın da yüksek şeker içeriği nedeniyle tuzlu çözeltiyle aynı özelliklere sahip olduğunu söyledi.

Şunları ekledi: "Çok tatlı çay gibi, bir kaşık dolusu bal da işe yarıyor."

SABAH

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.