SAMSUN- AMASYA YOLCU TRENİ SEFERLERİ BAŞLADI

Tren seferleri kapsamında Samsun Garın'dan Amasya'ya gidecek 17:30 treni için uğurlama töreni düzenlendi. Törene Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, TCDD Taşımacılık A.Ş Bölge Müdürü Abdulkadir Taş, TCDD Bölge Müdürü Hasan Arı katıldı. 

Samsun'dan Amasya'ya yolcu edilen trenin 12 istasyonda duracağı, 3 saatlik yolculuğun ardından ise Amasya'ya ulaşacağı açıklandı.

HER GÜN TOPLAM 2 SEFER YAPILACAK

Öte yandan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun-Kalın Demiryolu hattında yapılan modernizasyon çalışmaları ile duran tren seferlerinin yeniden başlaması ile ilgili Samsun Medya Grubuna açıklama yaptı. Aksu, "Milletimize hizmetlerimiz devam ediyor. Modernize edilen demiryolu hattında yolcu treni seferlerinin yeniden başlaması ilimize, bölgemize, milletimize ve ülkemize hayırlı olsun. Samsun-Amasya arasında sabah akşam olmak üzere her gün toplam 2 sefer yapılacak. Havza-Amasya arasında ise her gün 6 sefer gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımız eskisinden daha konforlu ve rahat bir şekilde seyahat imkanı bulabilecek" dedi.

Amasya'ya gidecek tren için düzenlenen uğurlama töreninin sonunda Samsun-Amasya seferine giden ilk tren düdüğü çaldı ve tren alkışlarla uğurlandı.
Haydar ÖZTÜRK-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.