Aksam saatlerinde İstanbul’da etkili olan yağmur hava ulaşımını da olumsuz etkiyor. Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak için alçalan uçaklar iniş için sıra beklerken, bazı uçaklar da havada tur atmak zorunda kalıyor.

Yetkililerden yapılan yoğun yağış uyarısının ardından sağanak birçok ilçede etkisini gösteriyor. Yağmur nedeniyle kimi vatandaşların yollarda tedbir aldığı görülürken durumdan en çok araç kullanıcıları ve yollar etkilendi.

İstanbul için günlerdir beklenen sağanak yağış bugün tüm şehir etkisi altına aldı. Bazı bölgelerde su baskınlarının yaşanmasına rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin günler öncesinden hazırlık yapıp aldığı önlemler sayesinde sağanak yağış felakete dönüşmedi. 

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 70'İN ÜZERİNE ÇIKTI

İBB'nin cep uygulamasında trafiğin önceki günlere oranla daha yoğun olduğu görüldü. Yağış nedeniyle E-5’te uzun araç kuyrukları oluştu. Sağanak yağışın iş çıkış saatine denk gelmesiyle trafik yoğunluğu yüzde 70'in üzerine çıktı. 

ANADOLU YAKASI

İstanbul’un sağanak yağış Avrupa Yakası'ndan sonra Anadolu Yakası'nda da etkili oluyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yapılan uyarıların ardından İstanbul'un Avrupa yakasında etkili olan sağanak yağış, Anadolu Yakası’nda Kartal ilçesi dolaylarında da etkisini gösterdi. Sağanak yağış trafikte araçların da hızını düşürerek gittiği görüldü. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yer yer birikintilerde oluşturdu.

BAZI UÇAKLAR HAVADA TUR ATIYOR

Aksam saatlerinde İstanbul’da etkili olan yağmur hava ulaşımını da olumsuz etkiyor. İstanbul hava sahası üzerine yoğunlaşan elektrik yüklü bulutlar olarak adlandırılan CB bulutları(Cumulonimbus) nedeniyle Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak için alçalan uçaklar iniş için sıra beklerken, bazı uçaklar da havada tur atmak zorunda kaldı.