Evlatlarımızın geleceğini düşünmek bizi uyutmaz oldu.

Son iki yıldır Bir kaos evin içinde.
Oğlumun LGS sınavı zamanı yazamadım,  kaleme dökemedim ama şuan atlattığımız için daha sakin olabilirim.
Sınav stresinden, gelecek kaygısından minnacık ergen çocuklarımıza yüklenen derslerin eskinin üniversite müfredatları haline geldiğini düşünür olduk.
O nasıl yeni nesil sorudur sayın hocam. Sorunun yüzüne bakıp, 30 küsür yaşımda :) ortaokul düzeyindekilere ağlayasım geldi.
Zor hocam zor.
Sorular zor.
Stresi zor.
Yükleri zor.
Hadi hepsini atlattık, ileride mezun olununca işsiz kalma kaygısı şuan ortaokul çocuklarına kadar inmiş durumda.
Ortaokul zamanlarımı hatırladım da, iki top, iki ip, üç beş ders, koyun kuzu, guzine ekmeğinden (arada da karşı komşunun oğlunu içimden içime beğeniyorum) başka derdim tasam yoktu.
Neymiş sınav, neymiş atama, neymiş işsizlik tövbe bilmezdim. Şimdiye dönersek, çocuklarımız o kurstan o sınavdan, evde ders, dershanede ders, spor, koştur babam koştur. Bir de ellerine verdik telefonları döndüler makinaya.
İyi bir lise, iyi bir üniversite, iyi bir araba iyi bir ev demek.
Bunun bilincine soktukça çocuklarımızı, ne evde mutlular, ne bir çiçek severken görüyorum, doyumsuzlar. Onlara nasıl üzüldüğümü bir bilseniz. İyi hayat kurabilmek için aşırı yükleri var. Çok aşırı çalışmalılar, bazı yaşıtları önlerine herşey serilirken, işleri daha doğmadan hazırken, gelecekleri garantiliyken bizimkilerin işi bin kat daha zor.
Eee LGS'Yİ biz atlattık da, yarın da hayatlarının dönüm noktası olan YKS sınavı var.
Gençler yıllardır buna hazırlandı. Tonla yüklü paralar döküldü, kitaplar alındı, özel dersler, geceleri uyunmadı, dershaneler...yazarken yoruldum.
Ama pes etmek yok Canlarım. Dünyada eşitsizliğin tüm duvarlarına yeteneğimiz, mücadelemiz ve umutlarımızla vura vura kazanacağız.
Bu sınav ne ki.
Biz dünyayı sizin ellerinizle muhteşem adaletli yüreklerinizle yeniden yaşanabilir kılacağız.
 Yarın ki sınavda başarılar canlarım.
İstediğiniz tüm güzellikler sizle olsun.