Gürkan DURAL/BURSA,()-

BURSALI iş insanı İlhan Parseker, yaptığı yazılı açıklamada TFF delege adaylığından çekildiğini belirterek, “Aidiyetini gururla taşıdığım Bursaspor’a şartlarımın ve zamanımın uygun olduğu her zaman ve ortamda hizmet etmeyi görev bildim” dedi.
Bursalı iş insanı İlhan Parseker, Bursaspor’un TFF delege adaylığından çekildiğini açıkladı. Parseker adaylıktan çekilmesinin ardından yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada kendisi üzerinden Bursaspor’a başkan adayı olan Erkan Kamat’a zarar verildiğini öne süren Parseker, ne olursa olsun Bursaspor’un her zaman yanında olacağını belirtti.
"ADAYLIĞIMI İSTEYEMEREK GERİ ÇEKİYORUM"
İlhan Parseker yaptığı yazılı açıklamada, “Erkan Kamat başkanlığında tek adayla girilen olağanüstü Genel Kurul için bana teklif edilen TFF delege adaylığını seçimlere tek aday olarak  girildiği ve camiaya hizmet anlamında yararlı olacağım inancı ile kabul ettim. Ancak tek adaylığın kesinleşmesinden sonra yaşanan süreçte akıl ve mantığın kabul etmeyeceği yakıştırmalar ile benim üzerimden başkan adayı Sayın Erkan Kamat’a ve arkadaşlarına zarar verilmeye çalışıldığını üzülerek izledim. Bursaspor’un içinde bulunduğu durumdan çıkabilmesi tüm şehrin birbirine kenetlenmesi ile olacağını düşündüm. Bursaspor’u sadece kendinin olduğunu iddia eden ve kendileri dışındaki görüşleri asla kabul etmeyen gruplar ve bu grupları destekleyen bir takım güçler Bursaspor’u rahat bırakmamaktadır. Maalesef bu davranışlar Bursaspor’a gönül vermiş birçok başarılı insanın Bursaspor’dan uzak durmasına sebebiyet vermiştir. Bu delegeliği kabul ederken Bursaspor’un içinde olduğu zor durumda tüm camianın tek vücut olarak Bursaspor menfaatleri doğrultusunda kenetleneceğini düşünmüştüm. Maalesef yanılmışım. Tek düşüncem yıllarca ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütlerinde görev alarak biriktirdiğim dostluklarımı, Bursaspor menfaati ve lobisi için kullanabilmekti. TFF delege adaylığımı istemeyerek geri çekiyorum. Bütün şartları düşünerek ve hiçbir baskının altında kalmadan aldığım kararımın Bursaspor’a hizmet olduğunu zaman içinde herkes görecektir. Sayın Erkan Kamat’a bu zor zamanda aday olduğu için yürekliliğinden dolayı teşekkür ederek başarılar dilerim. Her zaman ve her şekilde Bursaspor’un yanında olacağımı ifade ederim” dedi.