Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Suni gölet olarak da bilinen Barış Parkı’nda devam eden yenileme çalışmalarını yakından inceledi.

Barış Parkı’nın yeni bir görünüme kavuşturulacağını ve daha modern bir şekilde Edirne Halkı’na hizmet vereceğini ifade eden Gürkan, gölette kullanılan filtreleme sistemiyle suyun kendini yenileceğini, böylelikle daha önce vatandaşları rahatsız eden kokunun da oluşmayacağını söyledi.

Vatandaşlardan gelen talepler ve zamanla yaşanan sorunlar üzerine belediye tarafından yenilenme çalışmalarına başlanan Barış Parkı’nda bulunan gölettin tabanı UV ışınlarına dayanıklı ve canlılara herhangi bir zararı olmayan geotekstil mebran ile kaplandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, göletin özellikle yaz aylarında yaptığı kokudan dolayı vatandaşlardan şikayet aldıklarını, gölette yakın yerlerde oturanların balkona çıkmakta zorluk yaşadıklarını belirterek, “Yaşanan bu olumsuzluklardan dolayı gölette filtreleme sistemi kurduk. Yeni kurulan bu sistemle su kendini temizleyecek, koku oluşmasının da önüne geçilmiş olunacak” dedi.

Göletin çalışmalarının bittiğini şuanda 3 metre genişliğinde 900 metre uzunluğunda tartan zeminin yapıldığını kaydeden Gürkan, “Ekiplerimiz, Barış Parkı için yarasa tipi gölgelikler, gemi temalı çocuk oyun grubu, anne ve çocuğun birlikte sallanabilecekleri salıncak ve yeni oturma grupları hazırladı. Ekiplerimizin çalışmaları devam ediyor. Yeni peyzaj çalışması ile Edirnelilerin gönül rahatlığıyla dinlenebileceği Barış Parkı’mız, eskiye oranla daha kullanışlı bir hale getirilecek” ifadelerine yer verdi.