Konuyla ilgili milyonlarca araç alacak vatandaşların sorusuna cevap veren Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, yapmış olduğu açıklamasında sıfır araçların normal seyrine dönmesiyle birlikte, ikinci el araç fiyatlarının düşeceğini belirtti.

ÜRETİM DURDU

MASFED Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el araçlardaki fiyat durumuyla ilgili görüşlerini açıkladı. Fiyatların yükselmesindeki en temel sebebin, 2019 yılının son çeyreğinde medyada gelen sıkıntılar ve kur artışının olduğuna dikkat çekti. Dövizin yükselmesi sebebiyle, ülkemize araç getire distribütörlere siparişlerin iptal ettirildiğini belirten Erkoç, salgın yüzünden fabrikalarda üretimin durduğunu da belirtti.

MAKSİMUM 3 AY SÜRÜYOR

Erkoç, açıklamasında, tam kapasite ile araç üretimin Haziran ayı sonu olduğu belirterek, siparişlerin verildikten sonra araçların ülkemize gelmesinin ya da ülkemizde üretilmesinin en fazla 3 ay sürdüğünü ifade etti.

FİYATLAR YÜKSELDİ

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle, araç fabrikalarındaki üretim durdu. Bu sebeple de fabrikalardaki araçların üretimi tamamlanamadığı için siparişler ulaştırılamadı. Bu da vatandaşların, ikinci el araçlara yönelmesine sebep oldu. Talep çok olunca fiyatların bir anda artması vatandaşları siyan ettirdi. Araç almak isteyenler, ikinci el piyasasında fiyatların ne zaman düşeceğini merak etmeye başladı.

İKİNCİ EL ARAÇLARDA FİYAT NE ZAMAN DÜŞECEK?

İkinci el araç almak isteyen binlerce vatandaş, araç fiyatlarının ne zaman düşeceğini araştırmaya başladı. Konula ilgili beklenen açıklamayı yapan Başkan Erkoç, açıklamasında sıfır araçların normal seyrine döndükten sonra ikinci el araç fiyatlarında düşme olabileceğini belirtti. Bunun için de Kasım - Aralık aylarını işaret eden Erkoç, olağanüstü bir durumun olmaması durumunda Kadım ayında sıfır araçların ülkemizde olacağını belirtti.