Yakıt fiyatlarının yükselmesi, sadece araç sahiplerini değil, genel olarak ekonominin tüm dinamiklerini etkiliyor. Bir yandan uluslararası petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, diğer yandan döviz kurlarındaki değişimler; akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

BRENT PETROLDE SON DURUM

Son dönemde, Brent petrol fiyatlarındaki sert yükseliş dikkat çekiyor. Nisan ayına hızlı bir giriş yaparak 90 dolar sınırına dayanan Brent petrol, enerji piyasalarında önemli bir gündem maddesi haline geldi.

DOLARIN YÜKSELİŞİ VE AKARYAKIT ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Seçimler sonrası doların bir miktar gerilemesine rağmen, tekrar yükselişe geçmesi ve 32 TL sınırını aşması, akaryakıt fiyatları üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor.

AKARYAKITA ZAM YOLDA

Brent petroldeki yükselişin ardından benzin ve motorin fiyatlarına zam beklentisi güçleniyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel benzin ve motorin fiyatları, tüketiciler için önemli bir maliyet kalemi oluşturuyor.

3 NİSAN ÇARŞAMBA SAMSUN GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Zam öncesi akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

Benzin fiyatı   44.71 TL/LT    
Motorin litre fiyatı 43.34 TL/LT    
LPG litre fiyatı 22.79 TL/LT

Memur-Sen Samsun'da buluştu Memur-Sen Samsun'da buluştu

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN