Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Samsun'da tarım danışmanlarının özlük hakları, YEPAŞ'ın çiftçiye kestiği cezalar ve çiftçilerin 2B arazisindeki rayiç bedelleri ile ilgili sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiği öğrenildi. 

TALEPLERİNİ ANLATMIŞLARDI

BBP Genel Başkanı Destici'yi genel merkezde ziyaret eden tarım danışmanları, TBMM'de görüşülmekte olan torba yasaya taleplerinin konulması istemiş, Samsun'daki ziraat odası başkanları da yaklaşık 5 bin çiftçiye elektrik şirketi YEPAŞ tarafından uygulanan 'kaçak elektrik' tutanaklarının iptali için Destici'ye konuyu detaylıca raporlamış, yardım talebinde bulunmuşlardı. BBP Genel Merkezi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Destici tarafından ziraat odalarının ve tarım danışmanlarının taleplerinin iletildiği, YEPAŞ'ın 'kaçak elektrik' tutanaklarının iptali konusunu da Cumhurbaşkanı'na ilettiği öne sürüldü. 

BBP Genel Başkanı Destici, görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a; Samsun'da ve Türkiye genelinde 2B arazilerinin rayiç fiyatlarının çok yüksek olduğunu, orman köylüsünün bu fiyatları karşılamasının mümkün olamayacağını anlattığı, köyden kente göçün engellenebilmesi için orman köylülerine 2B arazilerinin mümkünse ücretsiz veya çok cüzi bir rakamlarla verilmesi hususundaki görüşlerini ve tarım danışmanlarının özlük hakları konusunu ilettiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin notlarını tuttu. Tarım danışmanları, orman köylüleri ve çiftçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelecek müjdeli haberi bekliyorlar.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.