BAYRAMDA BANKALAR AÇIK MI?

Bayramda bankalar açık mı? 8 Nisan ve 9 Nisan arefe günü bankalar kaça kadar açık? soruları yaklaşan Ramazan Bayramı ile öne çıkan başlıklardan oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada 8-9 Nisan tarihlerinin de Ramazan Bayramı tatiline eklendiğini duyurarak, "Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik." dedi. 9 günlük bayram tatili kararıyla beraber bankaların bayram çalışma saatleri gündemde yer aldı. Resmi tatil günlerinde bankalar, kargo firmaları, hastaneler ve diğer kamu kurumları kapalı oluyor. Ancak kamu çalışanları için geçerli olan idari izinlerde ise bankalar etkilenmiyor. Peki, bankalar Ramazan Bayramı tatilinde çalışıyor mu? 8 Nisan bankalar açık mı? İşte, detaylar.

8-9 NİSAN RESMİ TATİL Mİ?

Ramazan Bayramı 9 günlük tatil devlet memurlarını kapsıyor. İdari izin sadece kamu kurumlarında çalışanları ilgilendirdiğinden özel sektör çalışanlarını kapsamayacak.

8-9 Nisan resmi tatil değildir. Yani, özel sektör çalışanları için bayram tatili arefe günü öğlen başlayacak.

8-9 NİSAN'DA BANKALAR AÇIK MI?

İdari izin kamu çalışanlarını kapsıyor. Bu nedenle özel sektör bankalar idari izin kapsamında yer almıyor. Bankalar Borsa İstanbul'un çalışma prensibine ayak uydurduğu için doğrudan Borsa İstanbul'un çalışma durumunu göz önünde bulunduruyor.

Memurlar, devlet dairelerinde çalışanlar, belediye çalışanları, öğretmenler 8-9 Nisan 2024 tarihlerinde idari izinli sayılacaklar ve bu kesim için tatil 9 gün olacak.

Bayram boyunca hastane, kargo firmaları ve bankalar kapalı olacak.

RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

Arefe Günü: 9 Nisan 2024 Salı

Rakının bir grubuna daha zam geldi Rakının bir grubuna daha zam geldi

1. Gün: 10 Nisan 2024 Çarşamba

2. Gün: 11 Nisan 2024 Perşembe

3. Gün: 12 Nisan 2024 Cuma

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.