Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, farklı şehirlerde eğitim gören gençlere ulaşım desteği sunuyor. Belediyeler de bu konuda destek veriyor ve yararlanmak için ilgili belediyeye başvurmanız gerekiyor.

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Farklı şehirlerde eğitim gören gençlere, yılda dört kez ulaşım desteği sağlanıyor; bu, iki gidiş ve iki dönüş anlamına geliyor. Dar gelirli ailelerin çocukları ve 25 yaş altı tüm öğrenciler bu destekten yararlanabiliyor.

Bu yıl, her seyahat için 1.250 TL destek öngörülüyor ve öğrenciler yılda en fazla 5 bin TL ulaşım desteği alabilirler. Destek almak isteyen öğrenciler, bulundukları yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurmalıdır.

Başvuru için öğrenci belgesi ve seyahat biletinin ibraz edilmesi şarttır. Başvurular genellikle 15 gün içinde sonuçlanır ve yardım sorgulamaları e-devlet üzerinden yapılabilir.

Hak sahipleri, kimlikleriyle PTT şubelerine giderek ödemelerini alabilir ya da e-devlet üzerinden IBAN numarası vererek ödemelerin banka hesaplarına yapılmasını isteyebilirler.

Destek tutarı en fazla 1.250 TL ile sınırlıdır ve eğer bilet ücreti daha düşükse, destek miktarı bilet fiyatına eşit olacaktır.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.