Başkan Yüksel Yıldırım'dan SMG'ye Özel Açıklamalar! "Sporda Değişim Başlıyor" Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Spor Yasası ile ilgili açıklamasında, menajer eleştirisinde bulunarak, "İngilizce bilen herkes menajer olmuş" dedi. 

TFF KAYDI YOK AMA MENAJER

Yasalaşması beklenen Spor Yasası'nda menajerlik sisteminin yeniden düzenlenmesi, kulüplerin dernek statüsünden çıkarılıp şirketleşmesi, kulüp başkanlarının ve yöneticilerinin kendi dönemlerindeki borçlardan sorumlu olması gibi düzenlemeler bulunuyor. Samsun Medya Grubu'na özel açıklamalarda bulunan Yüksel Yıldırım, menajerlere eleştirilerde bulunarak, "Menajerler, her yıl yaptığı kontrat üzerinden yüzde 10 pay alıyor. 200 bin avroluk oyuncuyu 300-400 bin avro yapıyorlar. Ondan sonra oyuncuya, '200 bin avro veririz. Ama sana 300 bin 400 binlik sözleşme imzalatıyoruz. Geri kalanı sen bize vereceksin' diyorlar. Adam şoke oluyor. Para kime, nereye gidiyor? Biz hepsini biliyoruz. Ben menajerlere neden tepki verdim? Çünkü ismi bizimle geçmeyen futbolcunun ismini bizimle geçiriyorlar. İnşallah yasa doğru çıkar. Ben menajerlere para veriyorum. Bana fatura kesemiyorlar. Adamın TFF'de kaydı yok. İngilizce bilen herkes menajer olmuş. Menajerlik çok hassas bir konu, içlerinde iyi olanlar da kötü olanlar da var. Kötü olanların temizlenmesi gerekiyor. İnşallah yasa çıkar" dedi.

yıldırım yasa (2).jpg

DARMADAĞIN ETTİLER

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, yasanın kendilerini çok etkilemeyeceğini de belirterek, şunları dile getirdi."Bu yasa çıkınca birçok şey netleşecek. İşte o zaman Samsunspor Kulübü'nün de benim değerim de anlaşılacak. Samsunspor Kulübü olarak, yasadan etkilenmeyecek nadir kulüplerden biri olacağız. Çünkü Samsunspor şirketleşmesini yaptı. Yıllardır beklediğimiz bu yasa, bir türlü çıkmıyor. Çünkü, kulüpleri yöneten başkanlar bulundukları dönemden sorumlu olmak istemiyor. Ama kulüpleri darmadağın ettiler. Sonra da genel kurulda kendilerini ibra edip, elini kolunu sallaya sallaya gidiyor, üstelik harcamadıkları parayı da harcamış gibi gösterip alacaklı oluyorlar. Kulüpler borç batağına saplanıyor veya yönlendiriliyor. Samsunspor bunların hepsini geçmişte yaşadı. Ama ben gelirken şirketleşme istedim ve kabul edildi. Biz de borçları üstümüze alarak şirketleşmeyi gerçekleştirdik. Allah'a şükür Samsunspor kimseye muhtaç olmadan yoluna devam ediyor."Esra VURAL Özel Haber

 SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.