Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Elektronik Denetleme Sistemi'yle (EDS) ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının önüne geçilebileceğini, parklara yerleştirilecek MOBESE kameraları ile de güvenliğin sağlanabileceğini söyledi. 

Atakum'un daha huzurlu ve güvenli bir kent olması için harekete geçtiklerini kaydeden Başkan Deveci, "Samsun'daki ölümlü ve yaralamalı kazaların yarısı Atakum'da meydana geliyor. EDS ile ölümlü kazaların önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi. Parklara MOBESE sisteminin de kurulacağını belirten Başkan Deveci, "Parklarımızı, çocuklarımızın rahatça oyun oynayabileceği, akşam da ailelerin güvenli bir şekilde vakit geçirebileceği alanlar haline getirmemiz  gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Ölümlü trafik kazalarında her geçen yıl artış yaşandığını belirten Başkan Deveci, "2019 yılı verilerine göre Samsun'da 17 bin 686 kaza olmuş. Bunun yüzde 20'si ölüm ve yaralanmayla sonuçlanmış. Bu kazaların da yarısı Atakum İlçesi sınırları içinde meydana gelmiş. Biz trafik kazalarında kaybettiğimiz çocuklarımızın adını parklara vererek ve o parklarda trafik eğitimi de sunarak farkındalık yaratmaya çalıştık. Ama bu yetmiyor. Trafik kazalarındaki kaybımız savaşlardaki kadar yüksek. Trafik kazalarından meydana gelen ölümlere ve yaralanmalara bir kent yönetiminin sessiz kalması söz konusu olamaz" dedi.