İlçe ve beldelerde halkla buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Alanya’da meslek odası temsilcileriyle bir araya geldi.

CHP Alanya Belediye Başkanı adayı Şefik Türktaş’ın da eşlik ettiği toplantıda Başkan Mustafa Akaydın, meslek odası temsilcilerinin sorunlarını dinleyerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Akaydın, Konaklı’da CHP seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdikten sonra esnafı da ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Payallar beldesinde sanayi sitesinde esnafla sohbet ederken, Okurcular beldesinde ise vatandaşlarla buluştu. Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Akaydın, vatandaşlara hitap etti. Antalya’da verilen hizmetin artık Alanya’ya da geleceğini söyleyen Başkan Akaydın, “Alanya’nın muzu, Gazipaşa’nın çekirdeksiz üzümü, Toroslardaki vatandaşın hayvancılığına katkı sağlayacak projeler yapıyoruz. Okurcular beldesinin önemli bir özelliği, otel yatak kapasitesinin önemli bir kısmına sahip. Yüksek turizm girdisi var, ancak halka bu turizm girdileri yansımıyor. Alakır Çay’ı var. Bu çayın turizm açılması lazım. Bu çay, taş ocaklarının, kum ocaklarına teslim edilmemesi lazım. Bunun için gereken özeni göstereceğiz” dedi.

Alanya ziyaretinde öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Mustafa Akaydın, “Öğretmenlik artık değer verilen bir meslek olmaktan çıktı. Son yıllarda eğitimden önce önemli bir konu var oda yolsuzluk. Türkiye, bu çemberden kurtulmazsa, hiçbir şeyin düzelmesi mümkün değil. Antalya’da eğitim ve kültüre önemli derece katkı sağladık. ASMEK’ler ile halkımızın eğitimine katkı sağladık. Çocuk kültür merkezleriyle, çocuklarımızın gelişmesini sağladık. Antalya’ya eğitimli ve kültürlü bir şehir olmak yakışır. Geçmişte, Güney Kore Türkiye’den geri bir ülkeydi. Eğitim, bilim, teknoloji ve ARGE’ye yaptığı yatırım ile dünyanın beşinci büyük ekonomisi haline geldi. Eğitime verilen katkının sonucunu alıyorlar. Biz eğitime bunun için çok değer veriyoruz” diye konuştu.