Mersin Silifke Uygulamalı Teknoloji Ve İşletmecilik Yüksek Okulu Ve Silifke Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Muzaffer İzgü'nün kaleme aldığı 'Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?' adlı tiyatro oyunu beğeniyle izlendi.

    Silifke Kültür Merkezi'nde sahnelenen ve 2 perdeden oluşan oyunun konusunda bir annenin kızını evlendirmesi için yaptığı türlü aktiviteleri anlatan bir kara mizahtan oluştu.

    Oyunla, eşini kaybetmiş ve tüm gayesi gözlerini kapatmadan önce kızını evlendirmek olan bir anne ve hayatın sıradanlığına kendini bırakmış mutsuz, umutsuz bir kadın. Ismarlama evliliklerin dayatılmasıyla kendisine karşı daha da hırçın davranan kızıyla annesinin komik öyküsünün anlatıldığı oyun, aynı zamanda 'evlilik' meselesinin toplumsal hayattaki yerini de komik bir dille sorgulayıp bu noktadaki çarpıklıkları gözler önüne serildi

    Oyunun Yönetmenliğini Mehmet Durar, Işık ve Ses; Şerif Sarraç yaparken, oyunculuğunu ise Esma Betül Eyyüpoğlu, Özlem Köroğlu, Onur Erdemir, Mustafa Sait Yılmaz, Burak Eyvel yaptı.

    Tiyatro yaklaşık 2 saat sürdü.