Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversite öğrencilerine yönelik yeni bir destek programı başlattı. Bu program kapsamında, öğrencilere ailelerini ziyaret etmeleri için ulaşım desteği sağlanacak ve farklı illerde üniversite okuyan öğrencilere nakit yardım yapılacak.

Alkole ve tütüne dev zam yolda! Alkole ve tütüne dev zam yolda!

5 BİN TL NAKİT DESTEK

Bakanlık, öğrencilerin aileleriyle olan bağlarını güçlendirmeyi ve maddi sıkıntılar nedeniyle ziyaretleri kolaylaştırmayı amaçlayan bu programın detaylarını netleştirdi. Devlet, uzak illerde okuyan öğrencilere 2 gidiş ve 2 dönüş için toplamda 5.000 liraya kadar nakit destek sağlayacak. Her bir bilet için ise tek yönde 1.250 lirayı aşmayacak şekilde bir üst limit belirlendi.

Bu destek programı sayesinde öğrenciler, eğitimlerine odaklanırken aynı zamanda ulaşım masrafları karşılanarak aileleriyle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor. Destekten yararlanmak isteyen öğrencilerin Aile Bakanlığı'na başvurması gerekiyor. Başvuru sürecinde öğrenci durumu ve bilet bilgilerinin sunulması isteniyor. Başvuruların onaylanmasının ardından ödemeler, başvuru sürecinden kısa bir süre sonra gerçekleştirilecektir.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.