Türkiye'yi yasa boğan deprem sonrasında bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Özellikle Kahramanmaraş ve Gaziantep'te hasarbinalardan eşya alınması konusu son günlerde gündemdeydi. Konuyla ilgili net ifadeler kullanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Hasar görmüş binalardan eşya alınmaması gerektiğini belirtiyorum' dedi.

"ENKAZ ÇALIŞMALARI TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR"

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve on ilimizi felaket boyutunda etkileyen deprem sonrası bölgeden yeni haberleri gelmeye devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adana 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.  Bakan Kurum, Mart ayı başında deprem bölgelerindeki konutların inşası için ihalelerin başlayacağını belirtirken konutlar için en doğru alanı seçmeye çalıştıklarını belirtti. Kurum, ayrıca tüm illerdeki enkaz çalışmalarının da büyük bir titizlikle yürütüldüğünü söyledi.

"AĞIR HASARLI KONUTLARDAN EŞYA ALINMAMALI"

Bakan Kurum'un sözlerine şöyle devam etti;

'Taşınma süreçlerini de koordinasyon merkezlerinden yöneteceğiz. Ağır hasarlı konutlardan eşya alınmaması konusunda uyarıyoruz. Valilerimiz taşınma süreciyle ilgili bilgilendirme yapacaklar...'

Bakan Kurum ayrıca, deprem bölgesindeki binalarla ilgili son verileri de paylaştı. Kurum, "3 milyon 9 bin 563 bağımsız bölüm, 684 bin bina incelenmiştir. 84 bin 726 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

DESTEK ÖDEMELERİ İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ UZATILDI

Bakan Kurum'un ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kirişci ise çiftçilere destek ödemeleri ve deprem bölgelerine yapılan desteklerle ilgili konuştu. Bakan Kirişci, çiftçilere destek ödemeleri ile ilgili başvuru tarihlerinin uzatıldığını belirtti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.