"740 VATANDAŞIMIZ TEDAVİ EDİLDİ"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu:

"Diyarbakır diğer illere hem araç hem ekip yardımı yapmaktadır. Adıyaman başta olmak üzere diğer illere yönlendirilmektedir. Diyarbakır’da şu ana kadar hastanelere başvuru sayısı bin 91. Yaklaşık 740 vatandaşımız tedavi edildi. Şu an hastanedeki yaralı sayısı 136 civarındadır. Durumu ciddi olan vatandaşlarımız da bulunmakta. Diyarbakır yaklaşık 170 bin vatandaşımız kurumlarımız bünyesinde ihtiyaçları karşılanmakta, barınma sorunu bulunmamakta. Deprem olan bölgelerde cumhuriyet savcılarımız ve adliye personelimiz de etkilendikleri için adli süreçleri yönetmek üzere 206 devlet savcısı deprem bölgelerine Hakimler Savcılar Yüksek kurulumuzca görevlendirildi. İhtiyaç olan her yere gerekli görevlendirmeler yapılacaktır, gönüllülük esasına göre yapılıyor. Pek çok savcımızın talebi var. Adli Tıp Kurumu sağlık ekipleri ile çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın ölen yakınlarının cenazelerini almaları ve defin edebilmeleri için işlemleri süratle yapılması hususunda yasalarımız gerekli düzenlemeleri içermektedir."

"ADLİ TAHKİKATLAR BAŞLATILDI"

"Diyarbakır’da vatandaşlarımız bu binaları yapanlar, yapan sürecini denetleyenler ve ihmal ve kusuru olanlarla ilgili hesap sorulmasını yüksek sesle dile getiriyorlar. Diyarbakır başta olmak üzere diğer illerde cumhuriyet başsavcılıklarımız bu binalarla ilgili süreçlerde katkısı olanlarla ilgili adli tahkikat başlatıldı. Kusuru olanların tespit edilmesi ve yargı önünde hesap vermesi sağlanacaktır. Şu anda tüm cumhuriyet baş savcılarımız harekete geçmiştir. Bundan vatandaşlarımız emin olsunlar. Adli tahkikatlar başlatıldı. Kusuru, ihmali olan kim varsa hukuk önünde hesap vereceklerdir"

DEPREM BÖLGESİNDE GÖREVLENDİRİLEN SAVCI SAYISI 206 OLDU

Adalet Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Bakan Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, başka illerde görev yapan birçok savcı, Deprem bölgesinde görevlendirildi. Kahramanmaraş'ta 53, Elbistan'da 12, Göksun'da 2, Hatay'da 54, Hassa'da 5, İskenderun'da 14, Kırıkhan'da 5, Samandağ'da 2, Adıyaman'da 52, Malatya'da 2 ve Osmaniye'de 5 olmak üzere deprem bölgesinde 206 ilave savcı görevlendirildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.