Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bafra ilçesinde belirlenen 7 noktaya yeni taksi durak yerleri 10 yıllığına kiraya verildi. Kurulan taksi duraklarının kira bedelleri ise yüzde 120 artırıldı. Yeni kurulan durakları işleten taksiciler, kira bedellerinin yüzde 120 artmasına tepki gösterdi.

İTİRAZLARI KARŞILIK BULMADI

Bafrahaber.com'un haberine göre ilçedeki eski taksi durakları için 70 ila 80 lira verdiklerini, fakat Büyükşehir Belediyesi'nin yeni kurulan taksi durakları için kendilerinden bin 800 ila 2 bin lira arası kira istendiğini ifade eden şoförler, bir araya gelerek dilekçe ile Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne itiraz etti ancak itirazları karşılık bulmadı. 

BİZE YOL GÖSTERMEDİLER

Taksi şoförlerinden Bafra Haber'e konuşan Sefa Ocak “Biz Bafra’da 49 taksi esnafıyız. 2 sene önce Samsun Büyükşehir Belediyesi bize ihale açarak 7 durak verdi. 2 sene önceki fiyatımız ile şimdiki fiyatımız arasında uçurum var. Şu andaki fiyat farkımız yüzde 120 fiyat artışı nedeniyle kira bedellerini ödeyemiyoruz. Bize aylık araç başı bin 500 TL ile 2 bin lira arasında bir rakam kalıyor. Bafra’daki eski durakların 70-80 TL ödediği yerde biz neden fazla ödüyoruz? Bunun altından kalkmamız mümkün değil. UKOME Daire Başkanlığı'na ben kendim gittim ve bize yol göstermediler. 'Biz karışmayız biz bilmeyiz' dediler. Bize Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin el atması gerekiyor. Biz Bafra’da çok mağduruz.Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir’den gereken neyse onu yapmasını istiyoruz” dedi.

BİZE YARDIMCI OLSUNLAR

Bir diğer taksi şoförü Recep Bülbül ise şunları söyledi: “Bafra’da 15-16 tane eski durak var ve bunlardan kira bedelleri olarak bizim ödediğimiz kiraya göre yüzde 1’i kadar bedel talep ediliyor. Bizden ise yüzde 100’ün üstünde para talep ediliyor. Bizim eşdeğerde karşılık bulmamız için bize yardımcı olmalarını istiyoruz."

Kaynak: bafrahaber.com

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.