Büyük Birlik Partisi(BBP) MKYK Üyesi ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Tarım Kredi Kooperatifleri'ndeki yem fiyatlarından dert yandı. Avcı, "Küçükbaş ve büyükbaş hayvan besicilerimiz için yem fiyatlarında yüzde 50 indirime gitmelidir" dedi. 

"BESİCİ ZOR DURUMDA"

Besicinin zor durumda olduğunu kaydeden Avcı, "Cumhurbaşkanımızın Tarım Kredi Kooperatiflerindeki kuzu ve koyun etinde yüzde 25, büyükbaş hayvan etinde yüzde 35 indirimi destekliyoruz. Ancak buna karşılık yem fiyatlarının Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yeniden güncellenmesini istemek çiftçilerimizin en tabi hakkıdır. Son yıllarda girdi fiyatlarının belini büktüğü küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerimizin zaten zarardayken bu fiyatları yüzde 25-35 olarak düşürüleceği Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanması neticesinde her zaman olduğu gibi bunu fırsat bilenlerin, çiftçilerimizin alın terine göz dikenlerin, bu açıklamaları kendi lehlerine çevirdikleri aşikardır" diye konuştu.

"YEM FİYATLARINDA % 50 İNDİRİME GİTMELİDİR"

Yem fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Avcı sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Avrupalının hayvanlarının altına attığı saman, sezonu olmasın rağmen Tarım Kredi Kooperatifleri'nde 2 bin lira civarındadır. Buzağı yemi 302 lira, besi yemi 301 lira, bongalit 325 lira, süt yemi 314 lira, kepek 180 lira iken besicimizin 20 bin liralık hayvanından 7 bin lira fedakarlık etmesini beklemek, Türkiye’de hayvancılığın tamamen bitmesi demektir. Bin 500 liralık bir kuzudan, besicimizin 375 lira feragat etmesi demektir. Besicilerimizden bu kadar fedakarlık beklerken, devletimizin besicilerimiz için hiçbir indirim yapmaması hayvancılık sektörünü çok ama çok zora sokacaktır. Bunun bir tek çaresi vardır oda küçükbaş ve büyükbaş hayvan besicilerimize devletimiz hükümetimiz yem fiyatlarında %50 indirime gitmelidir."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.