Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, UMEM Beceri 10 projesi kapsamında Manisa’nın en fazla istihdam sağlayan iller arasın beşinci sırada olduğunu belirterek,“90 ayrı meslek dalında 210 kurs açılmış olup, bu kurslara katılan 3 bin 268 kursiyerden 2 bin 580’i mezun edilerek, bunların bin 600’ü ise istihdam edilmiştir” dedi.

TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu ve İşkur Manisa İl Müdürlüğü işbirliği ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) ev sahipliğinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıya Manisa TSO Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun ve TOBB genç girişimciler katılırken toplantıda konuşmacı olarak İşkur İl Müdür Yardımcısı Ayla Bozkurt yer aldı.

İşkur’un hayata geçirdiği en önemli uygulamasının Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) beceri’10 projesi olduğunu belirten Manisa TSO Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, “ Bu proje ile iş gücü piyasasındaki firmaların nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması amaçlanmıştır. Vasıfsız iş gücü fazlalılığı ile firmaların kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekmesi nedeniyle İş gücü piyasasında oluşan arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla başlatılan ve kurumlar arası sağlanan işbirlik ile yürütülen proje kapsamında İşkur’un açmış olduğu kurslarla, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Türkiye’de en fazla istihdam sağlayan iller sıralamasında 5. Sırada yer almaktayız. 90 ayrı meslek dalında 210 kurs açılmış olup, bu kurslara katılan 3 bin 268 kursiyerden 2 bin 580’i mezun edilerek, bunların bin 600’ü ise istihdam edilmiştir. Gördüğünüz gibi rakamlarla da projenin başarısı ortada. Ben buradan sizleri, Nitelikli iş gücü arayan işveren ile iş arayanları buluşturan, Yerel iş gücü piyasası ihtiyaçlarının tespit edilerek İşkur’a kayıtlı işsizler arasından sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve istihdamlarının sağlanması ile İşsizliğin azaltılması amacına yönelik geliştirilen UMEM Beceri’10 projesinden yararlanmaya davet ediyorum” dedi.

İşsizliği azaltmaya yönelik önemli projelerinin olduğunu ifade eden İl Müdür Yardımcısı Ayla Bozkurt, "Burada aktif iş gücü programları akla geliyor. İş gücü yetiştirme faaliyetlerimiz iki ana başlıkla ye alıyor. Bunlar kurslar ve programlardır. İş birliği kurslarımız var. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında engellilerimiz mesleki rehabilitasyonu ile ilgili kurlar ve programlar düzenliyoruz. İş başı eğitim programlarımız kısa süreli istihdamda, toplum yararına çalışan programlarımız ve girişimcilik ile ilgili programlarımız ile işsizlerimize, iş verenlerimize hizmet vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.