ÜCRETSİZ OLARAK VERİLECEK

Proje kapsamda okul öncesi eğitim öğrencileri ve taşımalı eğitimle öğrencilerin gittiği okulda taşımalı eğitimden yararlanmayan öğrenciler de ücretsiz yemekten faydalanacak. Ayrıca yine pansiyonlu okullarda sadece pansiyonda kalan öğrenciler ücretsiz öğle yemeği yerken yapılan ekleme ile pansiyon olan okullardaki tüm öğrencilere ücretsiz olarak yemek verilecek.

"PROJE KARARLI BİR ŞEKİLDE UYGULANIYOR"

Milli Eğitim Bakanlığı’nın şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara kadar çok sayıda projenin kararlı bir şekilde uygulanmaya devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, “Bu sene başında ilimizde 32 bin 286 öğrencimiz ücretsiz öğle yemeğinden faydalanırken bu sayıyı bakanlığımızın politikaları doğrultusunda hazırlanan yeni uygulamayla 61 bin 570’e yükseltiyoruz. Okul öncesi tüm öğrencilerimize beslenme desteği, birleştirilmiş sınıflı okullarımızda, pansiyonlu okullarımızda ve taşımalı eğitim kapsamında bulunan okullarımızda ücretsiz olarak öğle yemeği vereceğiz” dedi.

BESLENME PLANLARI OLUŞTURULACAK

Yemekler öğretmenevleri ile mesleki ve teknik Anadolu liseleri tarafından veya mutfağı olan anaokulları tarafından hazırlanacak. Öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için de önlemler alınırken öğrencilerin yaş ve ihtiyaçları doğrultusunda beslenme planları oluşturulacak. Öğünler, gıda mühendisleri danışmanlığında kalori hesapları yapılarak hazırlanacak ve üretim sürecinde iş güvenliği uzmanları da denetimde olacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.