Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğiyle Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Türkiye Belediyeler Birliği’nin, Akdeniz Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlediği Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı, Antalya’da çok sayıda belediye temsilcisinin katılımıyla başladı.

13-15 Kasım günleri arası gerçekleştirilecek olan toplantının açılış bölümüne Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen ile çok sayıda belediye başkanı ve temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen düzenlemiş oldukları toplantı ile Devlet İhale Kanununa göre açık teklif, kapalı teklif, pazarlık usulü satım, kiraya verme, trampa, takas gibi konular hakkında belediye çalışanlarını bilgilendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise konuşmasında belediye çalışanlarının sürekli değişen yasal mevzuatlar hakkında bilgilendirilmesini son derece önemli bulduğunu bildirdi. Başkan Böcek, üç gün sürecek toplantının tüm katılımcılarına başarı dileklerinde bulundu.

Açılış konuşmaların ardından Kamu İhale Kurumu (KİK) uzmanı Dr. Nazım Yılmaz, Kamu İhale Kanununun kapsamı ve temel ilkeleri hakkında seminer verdi.