Çaresi Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktığı günden bu yana bulunamayan Coronanavirüse karşı mücadelede yeni yöntemler deneniyor. Hastalığın merkez üssü haline gelen Avrupa'da tıbbi ekipman eksikliği hastanelere zor günler yaşatıyor. Fransa ve İtalya'da spor giyim markalarının dalış maskeleri, cerrahi maske ve solunum cihazı olarak kullanılmaya başlandı. 3D yazıcılarla modifikasyona uğrayan dalış maskeleri, şnorkeller hem solunum cihazı hem de cerrahi maske olarak kullanılıyor.

Başta İtalya ve İspanya olmak üzere Avrupa sağlık personeli ve ekipman yetersizliği ile zor günler geçiriyor. Çoğu hastanede maske, solunum cihazı eksikliği sorunu yaşıyor. Binlerce fazla insanın yaşamını yitirdiği İtalya'da bazı hastanelerde şnorkelden oluşturulmuş solunum cihazları kullanılmaya başlandı.

3D YAZICILARDAN ÇIKARILAN PARÇALARLA SOLUNUM CİHAZINA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Şnorkeller 3D üretimi bağlantı parçalarıyla birleştirilerek solunum cihazı oluşturuluyor. Doktorların ağır olmayan hastalarda 3d yazıcılarla üretilmiş şnorkelleri kullandığı ağır vakalarda ise hastaların yoğun bakımdaki ünitelere bağlandığı belirtildi.

Diğer yandan Fransa'da da Belfort-Montbéliard Teknoloji üniversite tarafından, spor giyim mağazası Decathlon'un dalış maskelerinin cerrahi maske haline getirildiği açıklandı. Üniversite modifikasyon ile günde 60 maske ürettiğini belirtiyor. İtalya'nın virüsün merkez üssü haline geldiği kıtada birçok ülke giderek artan hasta sayısı ile başa çıkmaya çalışıyor. İtalya, Fransa, Almanya ve Çekya Çin'den maske bekliyor.