Günlerdir Avrupa çiftçi eylemlerine sahne oluyor. Yüksek giderleri protesto eden çiftçiler Fransa başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde adeta ayağa kalktı. Günlerdir süren eylemleri yakından takip etmek isteyen NOW Haber Anchorman'i Selçuk Tepeli; Avrupa'nın en büyük tarım fuarını ziyarete gitti, Fransa'daki işçilerle konuştu.

ASANSÖRDE ÇİFTÇİLERLE MAHSUR KALDI

Fransa'daki fuar binasında kısa süreli bir kaza da atlatan Tepeli, çiftçi ve köylülerle bindiği asansörde mahsur kaldı. Tepeli, birlikte mahsur kaldığı çiftçilere "Şimdi burada neler oluyor sorun ne?" siye sordu.

"ÜRETMEZSEK TELEFON MU YİYECEKSİNİZ?"

Bir çiftçiden gelen "Avrupa Birliği, Fransa'ya o kadar teşvik veriyor ama gördüğünüz gibi bizi yukarıya taşımaya yetmiyor. Biz Avrupalı çiftçiler kaba, kötü insanlar değiliz. Hayati öndem taşıyan gıdalar moda değil malesef. Üretmezsek telefon mu yiyeceksiniz?" yanıt dikkat çekti.

Ucuz iş gücünden şikayet eden işçiler, artık kazanamadıklarını belirterek tarım faaliyetlerinde çalıştıracak işçi bulamadıklarını belirtiyor.

Fransa, farklı ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için hazırlık yapmaya başladı.

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan, tartışmalara noktayı koydu Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan, tartışmalara noktayı koydu

TÜRKİYE'DEN DE TARIM İŞÇİSİ ALACAKLAR

Fransa domates üreten bir ülke olmasına rağmen Türkiye'den de domates ithal ediyor. Şimdi de mevsimlik işçi almak için harekete geçiyor.

AYDA 3 BİN EURO MAAŞ

Türkiye'nin de dahil olduğu proje kapsamında mevsimlik tarım işçilerine ayda 3 bin Euro maaş verilmesi planlanıyor.

Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila, Tepeli'ye yaptığı açıklamada projenin detaylarını anlattı. Laqhila, "Onların Fransa'ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz." diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.