Samsun'un tek uydu televizyonu Kanal S'de her sabah canlı olarak yayınlanan Uyan Samsun programının konuğu, Kavak ilçesinde eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Gülbahar Kaya'nın avukatı İlhan Ayrancı oldu.

SAMSUN'DA GÜLBAHAR KAYA CİNAYETİ

Sefa Aşar'ın sunduğu Uyan Samsun programına katılan avukat Ayrancı, Gülbahar Kaya'nın eşi Baki Kaya tarafından canavarca hisle katledildiğini söyleyerek, "Bu iddianameye de geçti. Evli kaldıkları 18 yıl boyunca her yıl için bir darbe vuracağım demiş. Yapılan otopside Gülbahar Kaya'nın vücudunda 18 bıçak darbesi tespit edildi. Bunu iç organlarını parçalayacak şekilde bıçağı sağa sola çevirerek yapmış. Gülbahar Kaya eşi tarafından bayıltılana kadar defalarca şiddete maruz kalmış bir insan. Bu nedenle uzaklaştırma kararı aldırmıştı. Kovid karantinasında olduğu için bu kararın uzatılmasını sağlayamadı. Uzaklaştırma kararının bittiği gün bu menfur olay meydana geldi" dedi.

"ÇOCUKLARININ GÖZLERİ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ"

Katil Baki Kaya'nın suçunu hafifletmek ve cinayete bir sebep bulmak için farklı bahaneler uydurduğunu kaydeden Ayrancı, 18 yerinden bıçaklanarak katledilen Gülbahar Kaya'nın eşi tarafından defalarca aldatıldığını da Kanal S canlı yayınında söyledi. Katil Baki Kaya'nın cinayete gerekçe olarak söylediği bahaneleri, kendi kız kardeşinin de doğrulamadığını belirten Avukat İlhan Ayrancı, "Katil Baki Kaya, eşinin kendisini aldattığı iddiasında bulunuyor. Oysa Gülbahar Kaya telefonla bizimle görüşüyordu. Boşanmak istiyordu. Ayrıca Gülbahar Kaya, Kavak'ta mantar yetiştirip satıyordu. Bu işi ile ilgili de satış yaptığı kişilerle görüşüyordu. Gülbahar Kaya çocuklarının gözleri önünde öldürüldü. Çocukları da zaten görgü tanığı olarak olayı tüm ayrıntıları ile anlattılar" diye konuştu.

"BIÇAĞI KAYINVALİDE VERDİ"

Baki Kaya'ya cinayet aleti bıçağı olay günü kayınvalide olan Zahide Kaya'nın verdiğini de Uyan Samsun canlı yayınında belirten Ayrancı, bu nedenle kayınvalidenin de olayı azmettirmekten tutuklu bulunduğunu, katil eş Kaya'nın ise canavarca hisle adam öldürmekten dolayı tutuklu olarak müebbet hapis cezası istemi ile yargılandığını dile getirdi.

Öte yandan Samsun Gazetesi geçtiğimiz günlerde Gülbahar Kaya cinayeti ile ilgili iddianameye yansıyan kan dondurucu ifadeleri yayınladığı haber ile gündeme getirmişti.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.