ATAKUM ESNAFI KANAL S MİKROFONLARINA KONUŞTU

Samsunun uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S mikrofonlarına konuşan Atakum ilçesindeki esnaf, piyasada fiyatların yükselmesinden şikayet etti. Vatandaşın alım gücünün düştüğünü, bu nedenle işlerinin azaldığını belirten esnaf, ekonomik sorunlarla boğuştuğunu ve piyasaların düzene girmesini umut ettiklerini dile getirdi.

"FİYATLAR ÇOK YÜKSEK"

Mürsel ARICI: İşlerimiz durgun. Gurbetçiler olmasa hiç iş yapamayız. İşlerimiz geçen seneye oranla çok düştü. Fiyatlar çok yüksek. Vatandaşımızın alım gücü yok. Tatilciler geldiği zaman ufak tefek işler oluyor. Geçen sene 100 lira olan ürünü 250-300 liraya satıyoruz. Müşteriler de bu durumdan çok şikayetçi. Vatandaş fiyat soruyor, 'çok pahalıymış' diyip çıkıyor. 

"FİYAT SÖYLERKEN ÇEKİNİYORUZ"

Mehmet Emin ÇİFTLİK: Sağlık ekipmanları satıyoruz. İşlerimiz son zamanlarda ekonomik durumla alakalı orantılı gidiyor. Fiyatlar sürekli arttığı için biz bile fiyat takibinde zorlanıyoruz. Çoğu ürünümüz ithal olduğu için fiyatlandırmada sorun yaşıyoruz. Bazı ürünlerde devlet ödemesi var ama bu hepsini karşılamıyor. Çıkan fiyat nedeniyle vatandaş şaşırıyor. Biz bile bazen fiyat söylemekte çekiniyoruz. 

"MÜŞTERİLER ŞİKAYETÇİ"

Ercan DEMİR: Şarküteri üzerine çalışıyoruz. Yüksek fiyatlardan dolayı müşterilerimiz şikayet ediyor fakat temel gıda olduğu için almadan da olmuyor. Fiyatlar aşırı yükselişti. Sürekli yükseliyor. Bugün aldığı ürünün fiyatının yarın yükseleceğini biliyor. Geçen seneye nazaran yoğunluğumuz da fiyatlardan dolayı azaldı. Vatandaş aldığı ürünle ödemiş olduğu fiyata bakınca karamsarlığa düşüyor. Biz de bu durumdan muzdaribiz. 


"1 MİLYON ZARARIM VAR"

Hüseyin ULUIŞIK: Esnafın durumu ortada. Son 3 yıldır sıkıntı çekiyoruz. Aldığımız bir ürünün fiyatı ertesi gün artıyor. İnsanların sosyal yaşantısına baktığınız zaman çok da etkilenmiş gözükmüyor. Eğlence sektöründe sorun yok ama küçük esnaf çok sıkıntıda. Pazarda fiyatlar zaten yüksek. Biz esnaf olarak zarardayız. Pandemiden bu yana şahsi zararım 1 milyonun üzerinde. Böyle devam ederse ne kadar dayanacağız? Maliyetlerden dolayı çok sayıda işçi de çalıştıramıyoruz. 

"VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ"

Mustafa ÇABUK: Pahalılık çok var ama işlerimiz fena değil. Dışarıdan şehrimize gelen insanlar olduğu için zaman zaman işlerimiz iyi oluyor. Ama genellemeye baktığımızda düşüklük var tabi. Fiyatlar çok yüksek, alım gücü de yok. 2-3 seneye göre çok fark var. İnsanların alım gücü kısıtlanıyor. Alacak kişiler var, alamayacak kişiler çok. Orta gelirli vatandaş önceden 4-5 kilo balık alırken, şimdi yarım kilo alıyor. 

Ömer Faruk KOCABAŞ 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.