Atakum Belediyesi ile Atakum Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Meclisi iş birliğiyle 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi sonrasında Atakum’a gelen depremzede ailelerle moral gecesi düzenlendi. Magariksa Dağ Evi Restaurant’ta gerçekleşen geceye Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, Atakum Kent Konseyi Genel Sekreteri Şenol Katkat, Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Nadide Döktür, Atakum Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Meclisi Başkanı Aynur Erkin, Atakum Kent Konseyi üyeleri ve çok sayıda depremzede aile katıldı. 

DAYANIŞMA SÜRECEK 

Depremzede ailelerle dayanışmaya devam edeceklerini söyleyen Atakum Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Meclisi Başkanı Aynur Erkin, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek depremzede aileleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

“ARTIK BİZİM HEMŞEHRİMİZSİNİZ”

Atakum’a 5 bine yakın ailenin geldiğini kaydeden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Ailelerin önemli bir bölümüyle görüştüm. Her birinin birbirinden acı anısı var. Artık bizim hemşehrimizsiniz. Samsunlusunuz. Kalbimizde yeriniz var, yüreğimizi size açtık. Sizin acınızı azaltmak çok mümkün değil biliyorum” ifadelerini kullandı. 

“HER DERDİNİZDE YANINIZDAYIM”

1952 yılından bu yana Türkiye’de 10 büyük deprem olduğunu hatırlatan Başkan Deveci, “İnşaat Mühendisleri Odası her depremin ardından bir rapor hazırlamış. Tüm depremlerin nedeni ve sonuçları aynı. Gölcük depremini de mi unuttuk? Oradaki acıyı ve yıkıntıyı gördük. Bunu unutmayalım. Benim gibi her fırsatta konuşan siyasetçilere unutturmayın. Atakum halkı ilk günden itibaren büyük bir dayanışma gösterdi. İçimizdeki iyilik ortaya çıktı, onun geri girmesine izin vermeyelim. Ne varsa bunun üzerine inşa edelim. Ben sizin belediye başkanınız değilim, bir kardeşinizim. Çocuklarınızın ağabeyiyim. Her derdinizde, sıkıntınızda yanınızdayım. Hepinize tekrar geçmiş olsun, kaybettiğiniz yakınlarınızın mekanları cennet olsun” diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.