Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci 5 yılda; Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi, Atakum Belediyesi Bilişim Eğitim Merkezi, Atakum Belediyesi Bilişim Eğitim Merkezi (ATABEM), AtaÇocuk Çocuk Gelişim Merkezleri, Doğa Bilimleri Akademisi, Atakum Eğitim Kooperatifi gibi bir çok projeyi hayata geçirdi.

YOĞUN İLGİ VAR

Köy Enstitülerinin kurucusu Hasan Ali Yücel’in adını ve anısını yaşatan Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi, gençlere mesleki eğitim ve kültür-sanat  faaliyetleri sunuyor. Merkez, içinde yer alan kütüphane, mesleki eğitim kursları, sergi-konferans salonu ve kitap kafe ile kentin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlıyor ve açıldığı ilk günden beri gençlerimizden yoğun ilgi görüyor.

MESLEKİ GELİŞİME KATKI

Yeni mesleklerin edinildiği ve kişisel gelişim imkanları ile ilgili birbirinden farklı alanlardaki kurslara Atakum Belediyesi Bilişim Eğitim Merkezi'ne (ATABEM) katılan gençler hem mesleki gelişimlerine katkı sağlıyor hem de sosyalleşme imkanı buluyorlar.

Başkan Türkel’den polislere kutlama Başkan Türkel’den polislere kutlama

ANNE-BABALAR KOLAYLIK

AtaÇocuk Çocuk Gelişim Merkezleri ile gelecek nesilleri bilimin ve aklın yolunda kültür ve sanatı hayatlarının bir parçası olarak gören, yabancı dil bilen, doğayla ilgili, tarım eğitimi alan bireyler olarak yetiştirmek amacıyla kuruldu. Şimdiye kadar 5 şubesi açılan AtaÇocuk, evlerine yakın konumuyla çalışan anne ve babaların hayatlarını kolaylaştırıyor.

DOĞALYLA İÇİÇE EĞİTİM 

Doğa Bilimleri Akademisi ile yürütülen proje sayesinde izbe bir okuldan dönüştürülen Doğa Bilimleri Köyü’nde öğrencilere atölyelerle pratik ve teorik bi eğitim veriliyor. Doğanın ve bilimin buluştuğu bu akademide öğrenciler gerçek bir eğitim köyü tecrübesi yaşıyorlar.

GÖKKUŞAĞI KOROSU

Bedensel, zihinsel, ortopedik engelli ve down sendromlu özel çocuklar ile gönüllülerden oluşan Gökkuşağı Korosu seslendirdiği şarkılarla umudu, sevgiyi ve dayanışmayı yayıyor.

GENÇLERE ATAKART

30 yaş altı gençlere özel, çeşitli fırsatlar ve indirimler sunan Genç AtaKart, http://atakumluyum.com adresinden veya Atakum Belediyesi Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nden kayıt olunarak alınıyor. Bu kart sayesinde gençlerin ekonomilerine bir nebze de olsa belediyemiz tarafından katkı sağlanıyor.

EĞİTİM EKONOMİSİNE KATKI 

Kooperatif çalışmalarıyla elde edilen artı değerin, burslara, eğitim yatırımlarına ve sosyal sorumluluk projelerine aktarılması amacıyla kurulan Atakum Eğitim Kooperatifi (ATEK) eğitim ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor.

NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.