Her geçen gün artış gösteren enflasyon sonrasında hayat pahalılığı da etkisini iyice hissettiriyor. Milyonlarca çalışan ve emekli ise bu durumdan dolayı geçim sorunu yaşıyor. Emekliler için 6 aylık bir enflasyon zammı geleceği de biliniyor. Ancak asgari ücretliye yılda bir kez zam gerçekleştiriliyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELİR Mİ?

Peki hayat pahalılığını arttığı bir dönemde asgari ücretliye zam gelebilir mi? SGK Uzmanı İsmail Sevinç, açıkladı.

TÜİK enflasyon verileri ışığında Ocak ayından Mart ayına kadar 6,70, 4,53 ve 3,16 enflasyon farkını açıkladı. Emekli ve memur maaş oranları ise bu orana göre gerçekleşecek. Temmuz ayına kadar belirlenecek olan maaş zam oranı şimdiden yüzde 15 seviyesine geldi.

ATM'lerde yeni dönem! Bu paralar artık geçersiz sayılacak ATM'lerde yeni dönem! Bu paralar artık geçersiz sayılacak

Peki hayat pahalılığını arttığı bir dönemde asgari ücretliye zam gelebilir mi? SGK Uzmanı İsmail Sevinç, açıkladı.

Enflasyon oranındaki artışlarda düşüş yaşansa da pazar tezgahlarına yansımasını vatandaş göremedi. Pek çok çalışan ise hayat pahalılığı karşısında asgari ücretin eridiğini belirtiyor. Öyle ki pek çok çalışan Temmuz ayında emekliler ile beraber maaşlarına zam yapılmasını talep ediyor.

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, Sözcü TV’nin canlı yayınında asgari ücretlileri sevindirecek zam haberini açıkladı. Sevinç, “Asgari ücreti beklenti içinde olması gerekir. Çünkü bütün ücretler 6 ayda bir artacak sadece asgari ücretli dışarıda kalıyor. Enflasyon ise yıl ortasında yüzde 25 veya 30'u bulacak. Benim beklentim yapılmak zorunda. Bir taraftan da prim gelirine de ihtiyaç var. Yıl ortasında yapmazsanız artık, kemer sıkmanın çok ötesine gider. Asgari ücretli için yıl ortasında bir düzeltme bekliyorum” şeklinde konuştu.Sevinç’in asgari ücret zam oranına göre maaşlar 21.252 TL veya 22.102 TL olarak şekilleniyor.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.