Milyonlarca vatandaş asgari ücrete ara zammın gelip gelmeyeceğini merak ediyordu. Özellikle asgari ücretle çalışan kesimin ara zam beklentisi yüksek. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da ara zam söylentileri de artmış durumda.

Maliye Bakanı tarafından daha önce asgari ücrete ara zam yapılmayacağı yönünde açıklamalar gelmişti. Ancak yüksek seyreden enflasyonun mayıs ayında daha da yükselerek zirveyi görmesi beklentisi bulunuyor. Bu da asgari ücrete ara zam gelmesi konusunu gündeme getiriyor. Asgari ücret günden güne erime eğilimi gösteriyor. Yılın ikinci yarısında enflasyonda düşüş görülse bile vatandaşın cebine giren parada azalmalar oluşacağından ara zam konuşulmaya başlandı.

Altına dikkat! Uzman İslam Memiş çarpıcı açıklamalarda bulundu Altına dikkat! Uzman İslam Memiş çarpıcı açıklamalarda bulundu

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret için konuşulan ara zamla birlikte temmuz sonrası maaşların enflasyon oranında olması bekleniyor. Öngörülere göre yeni zam ile birlikte asgari ücretin temmuz sonrası 20 bin TL üzerine çıkması bekleniyor.

Detayların netleşmesi için az bir zaman kaldı. Yeni asgari ücret zammının haziran ayında netleşmesi bekleniyor.

Asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşların yanı sıra tüm vatandaşlar ve piyasalar asgari ücrete gelecek ara zamdan büyük ölçüde etkilenecek.

Kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.