SGK UZMANI SON GELİŞMELERİ AKTARDI
Asgari ücretliler, memurlar ve sabit gelirli vatandaşların gelirleri enflasyon karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. SÖZCÜ TV'ye konuk olan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretle ilgili son gelişmeleri aktardı.
Merkez Bankası ise ara zam konusunda, "Ücretlerle ilgili varsayımlar daha çok yetkili makamların açıklamalarına dayanıyor, bizim karar verme yetkimiz yok" şeklinde bir açıklama yaptı.
"MERAKLA BEKLİYOR"
Erdursun, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 85'inin sabit gelire sahip olduğunu belirterek, "Sabit gelirli olmayanlar ise yaklaşık yüzde 15-20 civarında. Bu yüzden Temmuz ayını emekli, memur, asgari ücretli ve diğer sabit gelirli kesimler merakla bekliyor" dedi.
Öte yandan, Temmuz ayında emekli maaşlarının artış oranı netleşirken, asgari ücrette ara zam yapılması şu an için düşük ihtimal olarak görülüyor. Geçen yıl da ara zam uygulanmamıştı.