Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrası Bakan Bilgin de asgari ücretle ilgili açıklama yaptı. Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmadığına dikkati çeken Bilgin, asgari ücretin 500 dolar civarına çıkarılması sinyalini verdi. SGK Başuzmanı Karakaş ise asgari ücret için yüzde 35’lik bir artışın olması durumunda 11 bin 483 TL’ye yükseleceğini belirtti.

BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI! 

Asgari ücretin yalnızca en düşük ücreti belirlemediğini yukarı çıkardıkça, bütün ücretlerin de yukarı doğru çıktığını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım atıldığını ve geliri vergi dışı bıraktıklarına dikkati çekerek bu ücretten 1,5 yıldır vergi alınmadığını anımsattı.

Temmuz ayında reel alım gücünü koruyacak biçimde asgari ücretin yeniden düzenleneceğini vurgulayan Bakan Bilgin, “Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır.” dedi.

22 Mayıs’ta konuşan Bakan Bilgin, temmuz ayında asgari ücretin yeniden değerlendirileceğini yineleyerek asgari ücreti hesaplarken birkaç parametreyi dikkate aldıklarını kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkardıklarına işaret ederek daha da artırmanın çalışmalarını yaptıklarını belirtti. Memurların en düşük maaşını temmuz ayında 22 bin TL’ye yükseltme sözünü verdiklerini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT'lilerin tüm haklarını verdiklerini ve ilk maaşlarına kavuştuklarını kaydederek temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplama yapıldığını, komisyonun toplanıp çalışması ile belirlendiğini aktardı.

ASGARİ ÜCRET TEMMUZDA NE KADAR OLACAK? 

Ocak ve nisan aylarındaki enflasyona bakıldığında yüzde 15,21 olduğunu görüldüğünü, 6 aylık beklentilere bakıldığında da yüzde 21’lik bir enflasyon ve refah payı ile birlikte yüzde 35 civarında bir artıştan söz edilebileceğini belirten Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başuzmanı İsa Karakaş, yüzde 35’lik bir artışın olması hâlinde asgari ücretin 11 bin 483 TL’ye yükseleceğini kaydetti.

Fakat bu rakamın son derece yetersiz olduğunu anlatan Karakaş, şunları söyledi;

“Hem mihenk olarak ele alacağımız kamudaki asgari ücret hem de döviz kurlarındaki artışı göz bulundurduğumuz zaman bu rakamın son derece yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda yüzde 40’lık bir artış olursa 11 bin 908 lira, yüzde 45’lik bir artış olduğu vakitse 12 bin 333'e yükselmesi ihtimal dahilinde”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.