Muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığının 13 ilde gerçekleştirdiği aşure dağıtımı, Sivas’ta Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet Minder’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 13 ilde 14 camide yapılan aşure dağıtım organizasyonu Sivas’ta Ulu Cami’nde gerçekleşti. Öğle namazının ardından gerçekleştirilen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet Minder katıldı. Programa ayrıca; Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan da katıldı. Dağıtımı Minder ve Gül gerçekleştirdi. Aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet Minder yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımızın yaklaşık 3 yıldan beri başlatmış olduğu her yıl Muharrem ayında aşure dağıtımında bu yıl burada görevlendirildim. Öncelikle Cumhurbaşkanımızın selamlarını, sevgilerini ve muhabbetlerini sizlere arz etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız da aynı şekilde aşure ikramında bulundular. Ben burada olmak üzere 13 vilayetimizde Türkiye’deki değişik vilayetlerde aşure ikramında bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu ikramla birliğimizin, beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını diliyor, diliyoruz hep birlikte. Muharrem ayı inancımızda çok önemli bir yer tutar. Aşure günü çok kutsal bir aydır. Çok değişik hadiseler olmuştur. Bizim tarihimizde, İslam tarihinde müstesna bir yeri vardı. Bu aşure ikramının güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Muharrem ayının birliğimize, beraberliğimize vesile olmasını diliyorum" dedi.