TOKAT (AA) - Tokat'ta 9 yaşındaki Neşem Derin Gençay, bayramda biriktirdiği harçlıkların yarısını Afrika'lı çocuklar için bağışladı.

Bursa'da yaşayan ve tatil için Tokat'taki akrabalarının yanına gelen Neşem Derin Gençay, bayramda topladığı harçlıkların yarısını Afrika'daki akranlarına destek için Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne verdi.

Gençay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afrika'daki insanların su sıkıntısı çektiğini amcasından öğrendiğini belirterek, "Afrika'da yaşayanlar su içmediği için bu paralarla onlara kuyu yaptıracağım. Biz burada rahat rahat su içebiliyoruz. Su ihtiyacımızı giderebiliyoruz. Ama oradaki insanlar su içemiyorlar. Ben Afrika'da kuyu açtırmak istiyorum" dedi. 

Küçük çocuğun babası Fatih Gençay da  kızının bu davranışından çok duygulandıklarını dile getirdi. Kızının böyle bir talebi iletlmesinin kendilerini mutlu ettiğini anlatan baba Gençay, "Peygamber Efendimiz'in Hadis-i Şerif'inde bazen açıktan verin, bazen gizliden verin diyor. Biz başkalarına da örnek olsun diye açıktan olanı yaptık. Bunda da amcasının çok büyük etkisi var. Daha önce kendi oğlu da sünnet düğünündeki altınların tamamını bağışlayarak buna bir başlangıç yaptılar. Diğer insanlara da vesile olmasını temenni ediyorum. Şimdilik harçlığının yarısını gönderebildi. Yavaş yavaş alışacaklar" dedi.