AK Parti Adıyaman Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’nde tek liste ile gidilen seçimde başkanlığa Perihan Gümüş seçildi.
Adıyaman Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirilen AK Parti Adıyaman İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi’ne Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Gürsoy, MÜSİAD Şube Başkanı Şerif Yıldırım, AK Parti milletvekili aday adayları, ilçe ve belde belediye başkanları, parti yöneticileri ve delegeler katıldı. Eski Başkan Ayla Pektaş, milletvekilliği aday adaylığı için müracaat etmesinden dolayı aday olmadı. Kadın kolları yönetiminde bulunan Perihan Gümüş kongreye tek liste ile girdi. Yapılan oylamada Perihan Gümüş, yeni kadın kolları başkanı oldu.
Kongrede konuşan eski Kadın Kolları Başkanı Ayla Pektaş, “Bu bir bayrak yarışıdır. Takımlar değişmiyor, sadece koşan oyuncuların ellerindeki bayraklar diğer oyunculara geçiyor. İnşallah bu bayrağı da en güzel şekilde arkadaşlarımız taşır. 6 yıl yürüttüğüm kadın kolları başkanlığım döneminde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. İnşallah görevi devralan arkadaşlarımız da çok başarılı olurlar ve AK Parti bayrağını dalgalandırmaya devam ederler, çünkü bizlerin başarısı, AK Parti’nin başarısıdır” dedi.
Kongrede söz alan İl Başkanı Seyfettin Bilen ise, "Kadın siyasetin nesnesi değil, öznesidir. Kendi medeniyet havzamıza yabancılaşmadan kadınlarımızı her alanda daha güçlü daha aktif olarak görmek isteriz. Kadınlık değerinin yıpratılmasına asla tahammül edemeyiz. Bir kimlik dejenerasyonuna uğramadan çalışma hayatı ile aile hayatını mutlu bir şekilde bütünleştirmiş kadınlarımızın ülkemizi aydınlık geleceğe taşıyacağına inanıyoruz" dedi.
Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, her alanda olduğu gibi kadınların seçim meydanlarında da başarılı olduğunu belirterek, “Gerek evlerinde, gerek iş yerlerinde gerekse de siyasette büyük emekler sarf eden kadınlarımıza saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Bu kapsamda artık Adıyaman’ın bir kadın milletvekilinin de olması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah mevcut kongre güzel çalışmalara vesile olur” dedi.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş ise, devraldığı göreve layık olmaya çalışacağını belirtti.