Muhammet KAÇAR/RİZE, () - RİZE Dernekler Federasyonu, 26-29 Mart tarihinde İstanbul’da düzenlenecek olan 8’inci Tanıtım Günleri etkinliği için, Türkçe’nin yanı sıra Lazca, Kürtçe ve İngilizce, ‘Haydi Gelun bi çay içelum' yazılı afişler hazırlattı.
Rize Valiliğinin öncülüğünde İstanbul Rize Dernekler Federasyonu tarafından Feshane’de düzenlenecek Tanıtım Günleri etkinliği 26-29 Mart tarihleri arasında yapılacak. 1 milyon ziyaretçi hedefi ile hazırlıkları süren etkinlikte organizasyon komitesi bu yıl kardeşlik vurgusunu ön plana çıkardı. Bu kapsamda Türkçe’nin yanı sıra Lazca, Kürtçe ve İngilizce olarak hazırlatılan, ‘Gelun bi Çay içelum’ yazılı afişler İstanbul’un çeşitli noktalarına asılacak.
Tanıtım Günleri etkinliğinde ilçeler, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları stantlar açacak, Rize’nin tarih ve kültür argümanlarının tanıtımı yapılacak. Ziyaretçilere  yöresel lezzetler ikram edilecek, halk oyunları gösterileri ile atma türkü dinletileri sunulacak. Yöresel sanatçıların da konser vereceği etkinliklerde Ayder Yaylası’nın mini hali  kurulacak. 

FOTOĞRAFLI