ESKİŞEHİR Valisi Güngör Azim Tuna, Sivrihisar ilçesindeki 'Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi'ni ziyaret etti.
Vali Güngör Azim Tuna'nın Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi ziyaretine Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar Hava Meydan Komutanı Hava Albay İsmet Ünlen ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Selim Buğra Aktaş eşlik etti. Tuna ve beraberindekileri merkezde Sivrihisar Sivil Havacılık Kulüp Başkanı Ahmet Mümtaz Vural ile merkezin kurucusu olan akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk karşıladı.
Akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, havacılık parkı olarak adlandırdığı merkezlerini imece usulüyle inşa ettiklerini söyledi. Merkez için gerekli izinleri geçen yıl Mart ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden aldıklarını belirten Ali İsmet Öztürk şöyle konuştu:
"Deniz seviyesinden 2 bin 700 feet yükseklikte bulunan merkezimizde 800 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde bir piste sahibiz. Merkezimiz uluslararası düzeyde sportif amatör havacılık etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Burası tamamlandığında yılda 20 bine yakın kursiyeri ağırlayacak. Türkiye'nin değişik illerinden gelen üniversite öğrencilerine temel eğitim kursları veriyoruz. Bugüne kadar ilçe ve çevredeki köylerden uçma hevesi olan bin 923 vatandaşı uçak ve helikopterle uçurduk."
AÇILIŞ 20 EYLÜL'DE
Sivrihisar Sivil Havacılık Kulüp Başkanı Ahmet Mümtaz Vural da, merkezin açılışını Sivrihisar'ın düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olan önümüzdeki 20 Eylül'de yapmayı planladıklarını söyledi.
Vali Tuna, Sivrihisar ilçesinde bulunan merkezin bölgeye canlılık getireceğini belirtti. Tuna, merkezde bulunan apron park, bakım hangarları ve teknik alanları gezdi, kurs gören Kursu gören öğrencilerle bir süre sohbet etti.

  FOTOĞRAFLI