AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti’nin 13 yılda bu ülkeye bütün güzellikleri yaşattığını belirterek, "AK Parti demek; iş, aş, sıcak yuva, güzel sağlık hizmeti, iyi eğitim demektir" dedi.
Ünüvar, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve Ceyhan Belediyesi işbirliğiyle yapılacak konutların başvurularının başlaması nedeniyle belediye binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 8 yıldır Adana milletvekili olduğunu hatırlatarak, bu süreçte doğduğu kent olan Ceyhan’a çok güzel hizmetler yaptıklarını belirtti.
Konuşması sık sık "Ceyhan seninle gurur duyuyor" sloganıyla kesilen Ünüvar, "Siyaset iş yapmak, hizmet yapmak için yapılır. Biz siyaseti milletin ihtiyaçlarını gidermek için, onların başını sokacağı yuvası olsun, çocuklarını gönderecekleri güzel okullar olsun, üstünden gidecekleri güzel yolları olsun, hastalandıkları zaman güzel hizmet alacakları hastaneler olsun diye yapıyoruz. Çok şükür her köşede bu anlamda çok ciddi hizmetlerimiz var. Çünkü AK Parti demek; iş demektir, aş demektir, sıcak yuva demektir, güzel sağlık hizmeti demektir, güzel eğitim hizmeti demektir, güzel sosyal hayat demektir. AK Parti, 13 yılda bu ülkeye bütün güzellikleri yaşatmıştır" diye konuştu.
Konuşma yaptığı sırada kalabalık arasında şapka dağıtıldığını fark eden AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Şapkayı sonra dağıtın kardeşim. Biz buraya ev dağıtmak için toplanmışız, sen şapka dağıtıyorsun. Ufkumuzu küçültme. Şapkayı herkes dağıtır; Kılıçdaroğlu da dağıtır, Bahçeli de dağıtır. Ama evi sadece Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu dağıtır" dedi.
8 yıldır verdiği her sözü yerine getirdiğini ifade eden Ünüvar, şöyle devam etti:
"Ceyhan’a hastane sözü verdik, şu an inşaatı devam ediyor, yüzde 50’si bitti. ’Öğretmenevi yapacağız’ dedik, yaptık. 4 yıldızlı otel kalitesinde hizmet veren bir öğretmenevi yaptık. Mükemmel bir adliye sarayı yaptık. ’Yumurtalık-Ceyhan yolunu duble yol yapacağız’ dedik, yaptık. Emniyet Müdürlüğü hizmet binası için ihale yapıldı. Söz verip de yerine getiremediğim bir tek iş kalmıştı, onun üzüntüsünü yaşıyordum. O da TOKİ’nin Ceyhan’a gelmesiydi. Çünkü vatandaşlarımız bizden TOKİ istiyordu, ama TOKİ’yi yapmak için arsa lazımdı. Maalesef geçmiş belediye başkanı bu arsayı üretmedi. Belediye arsa üretimi yapmadan TOKİ işlem yapamıyordu. Alemdar Öztürk başkan seçildikten sonra çok şükür arsayı üretti. Alemdar Başkanımız, ilçe başkanımızla birlikte TOKİ Başkanımıza gittik. TOKİ Başkanımız, ’bu Ceyhanlı’nın bize talimatıdır, hayırlı olsun’ dedi. 8 yıllık hayalimi gerçekleştirmiş oluyorum. Bundan dolayı çok mutluyum. Ceyhan’ın bir ucuna devlet hastanesi yapıyoruz, bir ucuna TOKİ geliyor, bir ucunda Ceyhan-Yumurtalık duble yolu, bir ucunda otoban kalitesindeki Ceyhan-Adana yolu. Hamdolsun her tarafta hizmetlerimiz var."
Ünüvar, ecdadımızın 92 yıl önce canı pahasına, kanı pahasına kurduğu cumhuriyeti bugün bizlerin yaşattığını ifade ederek, "Ecdadımızın yaptığı hizmetleri hayırla yad ediyoruz. Ben inanıyorum ki bizim çocuklarımız, torunlarımız da yaptığımız hizmetleri hayırla yad edecektir. Buradan sadece milletvekiline, belediye başkanına pay çıkarmıyorum. Sizin desteğiniz olmasa biz bu hizmetlerin hiçbirini yapamazdık. Siz bize belediyeyi vermeseniz, biz az önceki arkadaşımızın şapka dağıttığı gibi şapka dağıtırdık, ev dağıtamazdık. 1 Kasım’da milletimiz daha çok destek verecek, AK Parti daha çok hizmet yapacak. Siz oy verdiniz TOKİ yapılıyor, siz oy verdiniz hastane yapılıyor. Onun için daha çok destek istiyoruz. Daha çok destek, daha çok hizmet" diye konuştu.
Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk de, projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlandığını belirterek, projenin kabul edilmesi için yoğun çaba sarf eden AK Parti Milletvekili Necdet Ünüvar’a teşekkür etti. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 750 konut üretileceğini ifade eden Öztürk, "Biz hizmet üretmek için geldik, icraat yapmak için geldik. Hizmetin adresi, icraatın adresi AK Parti’dir" dedi.
Konuşmaların ardından Ünüvar ve Öztürk, vatandaşlardan ilk başvuruları aldı.