BOLU (AA) - Bolu'da "Esas 14 Burda" Alışveriş Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış törenine, Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Düzce Valisi Ali Fidan, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Baruş, burada yaptığı konuşmada, Bolu'nun sahip olduğu doğal güzellikleriyle vatandaşların ilgi gösterdiği bir şehir olduğunu belirtti.

Kent ekonomisinin, genelde tarım ve sanayi ağırlıklı olduğunu anlatan Baruş, "Şu anda Bolu ekonomisi içerisinde tarımın payı yüzde 37’ler civarında, sanayinin payı ise yüzde 21’ler civarında. Hizmetler sektörüne baktığımız zaman bu oran yüzde 40’lar düzeyinde. Bolu olarak bu oranı daha da yükseltmemiz gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Baruş, Bolu'da her türlü imkanın bulunduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Özellikle son yıllarda gerek sağlık turizmi, gerek termal turizm ve spor turizmi bakımından Bolu’da çok güzel gelişmeler yaşanıyor. Önümüzdeki yıllarda Bolu’daki insan ve turizm hareketinin çok ciddi ivme kazanacağını düşünüyorum. Bu anlamda da hem Bolu'muzda yaşayan insanlarımıza, hem de dışarıdan gelen misafirlerimize kaliteli hizmet verebilecek, kuruluşlara, kurumlara, hizmet sektöründe ihtiyacımız var. Bu anlamda Bolu’da önemli yatırımlar yapan iş adamlarımıza teşekkür etmek istiyorum."

Kamışlı ise 243 milyon 950 bin lira yatırımla hayata geçirdikleri "Esas 14 Burda" projesi ile Bolu’yu dünya standartlarındaki markalar ile tanıştırmaya, alışveriş alışkanlıklarını değiştirmeye davet ettiklerini söyledi.

Bolu'nun cazibe merkezi olduğuna değinen Kamışlı, "Bolu'nun coğrafi konumu, dört mevsim sunduğu turizm imkanları, Abant ve Kartalkaya gibi Türkiye’nin önemli merkezlerini bünyesinde bulundurmasıyla da bizim için cazip bir yatırım noktası haline geliyor. Bolu ilimiz, katma değer yaratacak, sürdürülebilir kalkınma sunacak yatırımlar ile geleceğe büyüyerek ilerleyecek" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından alışveriş merkezinin açılışı yapıldı.